Борисов пак се метна на волана, с Нанков и Горанов инспектира магистрала "Европа"

23 Май 2019 | 15:27
1 коментара
Бизнес

Премиерът Бойко Борисов продължава инспекцията по инфраструктурните обекти в старната, като сам шофира колата си, а с него е и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.

Тази сутрин, веднага след гостуването си в Нова, премиерът веднага отпраши към магистрала "Европа" - пътят от България към Сърбия, който вече започна да се строи. Трасето ще свързва София с граничния пункт "Калотина" на границата със Сърбия. То е част от трансевропейския коридор, който свързва Европа и Азия.

"За Нова година догодина да е готов - да ходят в Белград", заръча на строителите премиерът. "От Бургас, като тръгнат, до Белград и Мюнхен не трябва да има светофар!", нареди той.

Започнат е вече първият участък от магистралата, който е 17 км, уточни Нанков. 117 млн. лв. са отделени и за две години строителството трябва да приключи. Участъкът трябва да е готов през октомври 2020 г.

"Хубавото тук е, че отделихме пари и ще разширим и ГКПП Калотина", добави финансовият министър Владислав Горанов, който също се вози в колата на премиера.

"Ето ти, гола поляна, нива, и догодина октомври ще видиш какво ще стане - нова митница, нова гранична служба", обобщи Борисов. "Плащат ли добре?", попита премиерът работниците, като спря близо до тях.

"Пътят за Мюнхен, преди Белград, вляво", пошегува се Борисов пък как обяснявали за местоположението на Банкя и след инспекцията продължи да шофира лично по посока на магистрала "Струма" за следващата спирка от инспекцията.

Добавени коментари

фдфсд публикува:
23 Май 2019 | 23:30
е сега къде има светофар от границата до София???? освен на входа на София....тоя е толков тъп че нема на къде и ако овчето стадо пак гласува за него да не се оплаква после ,

Добавете Вашия коментар

TOP