Борисов отсече: Цветанов няма да е мой наследник в партията!

20 Май 2019 | 17:10
1 коментара
Политика

"Подготвям се за ГЕРБ без Борисов. Вече съм на 60. Кой казва, че Цветанов иска да ми вземе партията?! Посочете  ги. Това са анализатори от опозицията. Виждам вече мои наследници. Цветанов е свършил много за партията, има знания и качества, но няма той да е мой наследник".

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БТВ тази сутрин в интервю заедно с водача на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел.

 

 Така Борисов даде да се разбере, че решението му за бъдещето Цветанов е окончателно и няма никакво значение какъв ще е изходът от изборите - двамата се разделят. Борисов вече се оглежда за млади хора, които да поемат оперативното ръководство на партията, а той вероятно ще бъде в ролята на почетен председател на ГЕРБ по модела на Доган в ДПС, научи Епицентър.бг.   

 

ПРИПОМНЯМЕ, че в последното си частие в Панорама в началото на предизборната кампания Борисов обясни, че Цветанов и останалите, замесени в последните скандали, нанесли "непоправими щети на ГЕРБ", повече няма да заемат постове в държавата, няма да бъдат на предните редици. Ще се използва "само тяхната експертиза".

 

Нещо повече, Борисов заяви, че заради "Апартаментгейт" Цветанов е сложил лъжица кантра в кацата с меда.

 

"Цветанов си го обичам като дете. Той беше символ и човек, който имаше изключителен авторитет след мен в партията. Като министър си заложи главата и направи много добри неща. Майка ми винаги казваше: "Внимавай, дете, да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед." А той точно това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил.", заяви Борисов пред Панорама по БНТ.

 

И подчерта: "Има един ден в годината, "прошка" се казва. Ще видим нашите избиратели дали ще ни прощават на 26 май или ще се подведат по лъжите на другите. Изводите съм си ги направил. Голяма щета ни се нанесе  (скандалът с апартаментите -б.р). 

 

С днешното си изявление пред БТВ лидерът ГЕРБ вече категорично посочва, че бъдешето на Цветанов като водеща фигура в ГЕРБ е немислимо. 

 

Попитан още колко рокади ще има кабинетът, Борисов отговори лаконично: „Колкото трябва ще има рокади в кабинета. На никой сега повече няма да му хрумне да има къщи за гости”.

 

Той упрекна водещия Хекимян на предаването, че чете в. „Дума”. Това, според него, показвало отношение и преднамереност.

 

На твърдението на опозицията, че 6 милиарда лева еднолично е изхарчил, премиерът отговори, че тези пари са отишли за пенсии, за военни училища, за университети, за църкви, за общини, канализации..., изброява той.

 

Министър-председателят даде мнение и по отношение на идеята за европейска отбрана: „Много ни се иска на европейците да имаме обща отбрана, но това е паралелна структура на НАТО. Безсмислено е да я има”.

 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Открийте: публикува:
21 Май 2019 | 15:00
КОЙ НА КОГО ЩЕ ПЛЮЕ В УСТАТА ВСЕКИ МОМЕНТ???

Добавете Вашия коментар

TOP