Борисов отказа участие в икономическия форум в Давос заради отсъствието на Тръмп и Макрон

21 януари 2019 | 21:48
1 коментара
Борисов отказа участие в икономическия форум в Давос заради отсъствието на Тръмп и Макрон

Премиерът Бойко Борисов се е отказал да участва в Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, който ще се проведе тази седмица. 

 

Българският министър-председател е преценил, че няма смисъл да участва и да се плащат пари за пътуването, след като много от световните лидери отказаха участие в тазгодишния форум. 

 

Първи от Давос се отказа американският президент Доналд Тръмп. Впоследствие той спря от Давос и цялата американска делегация, в която трябваше да е държавният секретар на САЩ Майк Помпео.

 

Така пропадна и предвидената среща на четири очи на българския премиер с Помпео, на която трябваше да бъдат обсъждани сделката за закупуването на осем нови изтребителя Ф-16 от България и евентуално падане на визите за българи при пътувания в САЩ.

 

Участие в Давос отказаха и президентът на Франция Еманюел Макрон, както и министър-председателката на Великобритания Тереза Мей. Макрон го направи, за да може да прокара социалната реформа във Франция, която има за цел да спре протестите на “жълтите жилетки”. 

 

Мей пък тази седмица трябва да започне преговори с Европейската комисия по своя вариант “Б” заБрекзит, след като британския парламент отхвърли досегашната сделка. 

 

Без участието на фигури като Тръмп и Макрон е безмислено разкарване и ходенето на Борисов, коментираха български дипломати.Епицентър


Естествено! публикува:
22 януари 2019 | 11:12
Тръмп,Макрон,Борисов,Тереза Мей,Майк Помпео...това е елита на света.Дори Ангела не попада сред тях!Те,големите си имат приказката.Какво ще правят един без друг? Какво му пречи на "Тиквата" да се оттъркаля сам при тях?!

Добавете Вашия коментар!