Борисов отговори: Нямам нито бизнес, нито друго общо с Пеевски

15 Февруари 2018 | 17:59
0 коментара
Политика

Нямам нито бизнес, нито нещо друго общо с Пеевски, Радев ако има данни, да сезира прокуратура, каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпроси, отправени към него от страна на президента.
 
"Не може вчера, когато държавата се разтресе от скандал, президентът да не се изкаже по темата. Както аз мога да защитя и двете страни. Това заяви премиерът Борисов на Летище София пред журналисти по повод интервюто пред bTV и изказването, което то провокира, на президента Радев.

"Аз внимателно прегледах какво съм говорил. Никъде не съм обидил нито президента, нито президентската институция. Казах само, че заедно работихме добре", заяви Борисов, цитиран от в. "24 часа".
 
"Напомням, всички гласове на БСП отидоха за президента Радев на президентските избори. Ако Делян Пеевски е извършил престъпление и той знае, защо и служебното правителство не назначи проверка?", попита Борисов.
 
"Абсолютно ми е чиста съвестта. Искам да се обърна към президента - ако има данни за мой бизнес или нещо общо, което съм направил с Делян Пеевски, то веднага да сезира прокуратурата. Аз заявявам, че такива няма", каза Борисов.

"Единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС е ГЕРБ. Моля президентът да не го приема като клевета, това са факти. Иначе и аз мога да задавам въпроси. Колко струва кампанията на Радев? Как така БСП бяха в коалиция с ДПС? Може и той да седне и да отговаря на въпроси", каза още Борисов.

"Вчера казах ясно за Конвенцията на съвета на Европа, забранил съм използването на Инстанбулска конвенция, не знам какъв кукловод трябва да имаш, за да се обявиш за насилието над жени и деца. Докато няма консенсус ние няма да движим напред. правилното място за дебат е парламентът", смята Борисов.
 
"Колкото и да исках да избегна подобно влошаване на отношенията, знам, че ако не отговоря, някой ще каже, че ме е страх. Провел съм доста битки, с доста коварни противници. Президентът не трябва да се подвежда от социологиите. Не е честно уж неутрална президентска институция да взема страна и да се насочва срещу правителство, коалиционно избрано. Бях длъжен да отговоря. Не случайно 11 пъти сме избрани, трябва да се зачита волята на народа", коментира Борисов.
 
"Ако трябва да използвам военни термини, изказването на президента беше нападение срещу правителството. Ако аз съм замесен, ще отговарям за делата си. Категорично твърдя, че това не е вярно", каза той.
 
Премиерът отпътува за Мюнхен, където ще участва в ежегодната Конференция по сигурността.

Добавете Вашия коментар

TOP