Борисов опериран по спешност в "Софиямед" след увреда на менискус на дясното коляно

19 Април 2021 | 22:21
2 коментара
Общество
Бойко Борисов бе приет за спешна оперативна интервенция в УМБАЛ „Софиямед“, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.
 
Той бе опериран тази вечер по повод на травма на дясното коляно, получена по време на футболен мач, от доц. д-р Антони Георгиев, един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. Георгиев.
 
По-рано снимки, публикувани от потребителка на фейсбук групата "Видяно в София", показаха как премиерът в оставка Бойко Борисов  влиза в "Пирогов".


Борисов е в спортно облекло, крачолът на десния му глезен е навит. До него е директорът на болницата проф. Асен Балтов.

 

Премиерът в оставка Бойко Борисов е бил приет в „Пирогов” за ЯМР на коляното след контузия. Това потвърдиха за NOVA от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Говорителката на ГЕРБ Севделина Арнаудова заяви, че заради контузията Борисов е трябвало да отложи насрочения за 18 часа разговор с турския президент Реджеп Ердоган.

Премиерът има излязъл скъсан вътрешен менискус, при който се трият в кост в кост и може да се наложи изкуствена става. Инцидентът се случил при игра на футболното игрище днес след обяд. Коляното му се подуло, а Борисов усетил силни болки и решил да отиде на преглед в "Пирогов".  Там установили скъсани връзки и го посъветвали веднага да мине на операционната маса.
 

Преди дни в едно от включванията си в социалната мрежа Борисов сподели, че има болки в коляното и трябва да звънне на известен столичен ортопед. В събота Борисов сподели снимки с внуците си от футболно игрище и написа: "Играта ни върви". 

 

Това е поредната операция на менискуса на Бойко Борисов - такива той претърпя през 2009, 2013, 2015 и 2017 година. През 2009-а даже лидерът на ДСБ Иван Костов отиде с букет цветя и кутия бонбони в болницата при оперирания тогава Бойко Борисов.

 

През 2017 година Борисов отново по спешност бе опериран в коляното заради увреден менискус. Тогава операцията бе извършена за трети пореден път от началника на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“ и един от най-добрите травматолози в страната доц. д-р Антони Георгиев.

 

В сряда Борисов трбяваше да се яви пред парламента , за да представи пред депутатите Плана за развитие и възстановяване.

Контузията явно ще попречи на министър-председателя да се яви на заседанието.Епицентър.бг

Добавени коментари

лъже бочката публикува:
20 Април 2021 | 07:34
никой не му вярва на бочката със скъсан минискус няма как така да ходи просто е игра
Горкият! публикува:
19 Април 2021 | 22:50
Това,че ще пропусне парламента не е беда-той е свикнал да не ходи там. Ами ако беше повредил глезена на път за там-каква ли олелия щеше да се дигне?! Но го ожалих сега колко ли пари ще му вземат за ЯМР,за операции... Чудя се да сложим кутии по магазините да събираме помощи.Но и това е рисковано-някой мангал,който си е похарчил парите от изборите,може да им посегне.

Добавете Вашия коментар

TOP