Борисов: Очаквам оставки и от другите, а не да ни гледат сеира! (ВИДЕО)

11 Април 2019 | 08:40
0 коментара
Политика

Очаквам оставки и от другите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди извънредното заседание на Европейския съвет за Брекзит в отговор на въпрос ще има ли още оставки. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Те ни гледат сеира, как човек след човек, и то знакови фигури подават оставки. Накрая излизат и с цялата си наглост казват, че оставките не били нищо“, коментира премиерът. 

„Ами подайте и вие като нас оставки и тогава ще говорим по другите теми“, заяви Борисов. „Не е ли правилно?“, попита той.


Аз съм „за“ да се удължи срокът за Брекзит, но трябва да имаме всички гаранции, иначе ще стане голям хаос, коментира Борисов преди извънредното заседание на Европейския съвет за Брекзит. 

„След като явно и британците, и ние не сме готови за Брекзит, най-добре е да се даде най-дълъг срок от година, година и половина и тогава да се работи“, заяви той. 

„В петък ще настане шок и ужас, ако срокът за Брекзит не се удължи. И виновни ще сме ние“, коментира премиерът. 

„Британците всеки път идват с искане за ново удължаване. Който каже - „дотук беше“ поема целия риск, че това се е случило заради него“, посочи той. 

В отговор на въпрос какво значение за България би имало удължаването с година, година и половина на срока за Брекзит, Борисов уточни: „При всички случаи е по-добре, отколкото в петък да затворят границата, има два дни“. 

Попитан къде се намира България при положение, че неофициално има два лагера в Европа - за дълга отсрочка и за не чак толкова дълга, министър-председателят коментира: „Къде сме ние. Нито една от двете страни не иска твърд Брекзит или излизане без договор“. 

„Съдейки от българската действителност, си задавам въпрос - това означава ли, че Великобритания трябва да проведе избори. След 26 май избраните вече ще са евродепутати“, посочи Бойко Борисов. 

„Има ли правни възможности и какво би станало, ако след това английските граждани, избрани за евродепутати, кажат, че искат да си останат евродепутати. Има ли сила да им каже - „напуснете““, попита той.

 

 

Борисов: Аз съм „за“ удължаване на срока за Брекзит, но трябват гаранции - иначе ще стане голям хаос

 

Добавете Вашия коментар

TOP