Борисов няма да връща ограничения, въпреки рекордните заразени

19 Юни 2020 | 16:16
1 коментара
Общество

Премиерът даде да се разбере, че няма намерение да връща ограничителни мерки, въпреки че броят на заразените от коронавирус у нас продължава да расте и то много по-бързо, отколкото в края на май, когато се твърдеше, че сме в пик. Бойко Борисов обясни как трябва да свикваме да жиевеем с вируса, болните трябва да се лекуват, а тези със симптоми – сами да се изолират. И толкова. Нямало как да въведе забрани, защото „хората ще изпоразболеем от седене вкъщи“. Нямало как да сложи КПП-та, защото всички щели да протестират, нямало как да се върнат туриститите, които тръгнаха към Гърция.

Никога не сме казвали, че коронавирусът си е отишъл, но не трябва да се паникьосваме по никакъв начин, защото многократно повече се е увеличил броят на хората, които са излекувани. До август-септември съм разпоредил на болниците да продължи да се плаща, бих призовал за по-дисциплинирани мерки, каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов, на която е обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса. Той отново призова да се спазват трите най-важни мерки срещу COVID-19: "дистанция, дисциплина, дезинфекция".

Борисов твърди, че  България разполага с достатъчно лекарства и защитни облекла. Ако започнат да затягат мерките, това ще донесе паника и риск за целия ни стопански живот, каза премиерът.

Министър Ананиев добави, че разпространението в момента е клъстърно, има и случаи на заразени фамилии от завърнали се от чужбина наши сънародници.

Припомняме, че в Пазарджик са потвърдени 11 случая сред служители на МВР в звеното за издаване на лични документи. А в София сред заразените е медицинска сестра от онкохематологията.

Добавени коментари

Ннб публикува:
19 Юни 2020 | 16:19
Едно правилно решение и от него ,като да не повярваш

Добавете Вашия коментар

TOP