Борисов: Не е време за избори и кандидатури!

26 Май 2016 | 10:16
0 коментара
Политика
Борисов: Не е време за избори и кандидатури!

„Не е време за избори и за кандидатури, ще му дойде времето през август или септември. Ще видим кога президентът ще назначи изборите и тогава ще взимаме решение”, заяви в студиото на „Здравей, България” премиерът Бойко Борисов.„Мисля, че ясно казах, че Цветан Цветанов няма да е кандидатът на ГЕРБ за президент. Той никога не е пожелавал и никога не е ставало въпрос той да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент”,  подчерта Борисов.
 
Борисов разказа, че е разговарял с президента Росен Плевнелиев вечерта преди той да заяви публично, че няма да се кандидатира за втори мандат. „Зададох му въпросите "Какво мислиш? Как мислиш? Ако мислиш - какво желаеш от мен и от ГЕРБ?" Той каза, че има лични причини да не се кандидатира за втори мандат”, разказа премиерът.
 
"Не искам да разказвам за личните му проблеми, нито ми е оторизирал да го направя, достатъчно сериозни са и той беше достатъчно убедителен", заяви Борисов. "Плевнелиев и след мандата си като президент ще има успешна кариера и ще помага много на държавата си, както го е правил досега", подчерта премиерът.

Премиерът коментира факта, че лидерът на АБВ Георги Първанов в сряда отново открехна вратата към евентуално свое участие на президентските избори. Първанов дори се срещна в парламента с няколко партии от българския демократичен център. 
 
„Пожелавам му успех. С това ми помага много. Става ясно, че не ние сме били виновни АБВ да напуснат правителството, а целта на цялата тази операция е била да се кандидатира за президент”, коментира Борисов.
 
„АБВ прави същото, което прави ДСБ – искаме да имаме общ кандидат, ама ние ще посочим кой да е той.  АБВ с този ход излиза напред и казва „Първанов ще е кандидата за президента, но ние сме за обща лява кандидатура” и  поставя Корнелия Нинова в две много неловки ситуации. Ако тя подкрепи Първанов, тя заминава, за всички е ясно това, тоест тя е принудена да издигне свой кандидат”, отбеляза още той.

Добавете Вашия коментар

TOP