Борисов към Нанков: Ако така успешно работиш още два-три месеца, ще ти позволя да се ожениш!

24 Февруари 2020 | 07:44
0 коментара
Общество

„Страхотна работа, Нанков.“ Това каза премиерът Бойко Борисов на зам.-министър Николай Нанков по време на инспекцията на трасето на АМ „Европа“.

„Ако така продължава още два – три месеца“, ще ти позволя да се ожениш“, каза Борисов на Нанков, а той му отговори с умивка: „Благодаря“.

В днешната инспекция на АМ „Европа“ заедно с министър-председателя Бойко Борисов бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Премиерът провери първо строителството на трасето в участъка „Драгоман – Сливница“, чиято дължина е близо 17 км. Стойността на проекта възлиза на 117 360 358,22 лв.

Министър-председателят обясни още, че в този участък се работи по няколко дейности едновременно, за да се съкрати срокът за изпълнение на проекта.

Борисов провери и изграждането на участъка между ГКПП „Калотина“ и Драгоман, чието изграждане започна в началото на февруари тази година. Строителството на 14,5-километровата отсечка се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз и републиканския бюджет. Стойността на инвестицията е за близо 165 млн. лв., а срокът за изпълнение е февруари 2022 г.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP