Борисов към Дончев за президента: Тоя тъпанар не може да е държавен глава! Да си е.. п... майчина!

29 Юли 2020 | 19:40
0 коментара
Общество

Нов скандален запис, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов, наситен с цинизми, псувни и простащина запис, бе публикуван тази сутрин в сайта "Афера", съобщава БТВ.

 

Записът е със заглавие ”Баце и Томи”. На него се чува как мъж с гласа на премиера адресира президента по изключително вулгарен начин.
В разговора се предполага, че участват две лица - премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Томислав Дончев.

 

"….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к*р. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък", казва гласът от записа, за който се твърди, че е на премиера.

 

Записът е с продължителност 4:36 минути, като почти през цялото време се чува гневният тон, с който говори вероятно за протестите за цените на горивата, което се подразбира от думите „С S – класа начело на протеста… който е беден, се вози с градския транспорт“.

 

Мейлът с новия запис отново е изпратен през платформата Guerillamail. Тя може да бъде използвана от всеки и това не прави връзката между притежателите и изпращачите сигурна. 

 

Този запис не съдържа информация, която да показва че Борисов превишава правата си като премиер, но показва ясно отношението му към президента Румен Радев. В разговора, чиято автентичност не е потвърдена, глас, който много прилича на този на премиера Бойко Борисов, сипе ругатни и псувни по адрес на президента „летеца“ Румен Радев, за опозицията и как се управлява у нас: „Сто пъти казах, крепим фронта до евроизборите“ се чува още от аудиото.


От контекста на разговора може да се предположи, че записът е от края на 2018-а когато управляващите приеха законови поправки, с които се вдигат данъците на по-старите коли.

Това доведе до протести, а държавният глава Румен Радев критикува промените и наложи вето, което по-късно беше преодоляно. Именно президентът и казуса с тези промени са тема на разговор в записа. Файлът е озаглавен „Баце и Томи“.

 

Вероятно целта на разпространяващите записа е да покажат на Борисов, че имат още разговори и да го впишат в настоящия контекст на протести и сблъсък премиер - президент.


Епицентър.бг се извинява за нецензурните думи в разговора, за който може да се предположи, че се е провел между премиера Борисов и неговия вицепремиер Томислав Дончев, но ги цитираме в тяхната автентичност.

 

За разлика от предишния запис, който евродепутатът от БСП Елена Йончева даде за експертиза на американска лаборатория и в който гласът звучеше завалено, в новия запис гласът на премиера е ясен.

Ето какво се чува:

….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък.

Това може простия човек. Е това са начело на протеста.

„С“ класа начело на протеста. Ами тя харчи двайсет на сто бензин, бе… да харчи трийсет на сто в Бургас… И той ми протестира за цена на горива…

Абе, хуйо…

Само че не в тех е проблема. Проблема е Радев. С това, че излезе и каза – два милион и половин не са виновни за бедността, виновно е правителството… Ама правителството плати миналата шест милиарда и седемстотин за неговата партия…

Бедният човек се вози в градския транспорт, който е най-добрия в София, а не се задръства града… Само че тази приказка, като излезеш да я изговориш, ще те чуят сто двеста хиляди от интелигентните хора и ще кажат – да , правилно…

Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се праят реформи. Няма такова нещо.

Не, правилни неща не могат да се правят…

Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави.

… ЕстественНо…

Сто пъти ви казах, крепиме фронта до европейските избори. Европейските избори като ги набиеме, тогава вече може да им говориме. До европейските избори всеко нещо, което правите им дава… Сега не е момента да дигаме данък. Не е сега момента. Правилно ли е? Правилно е.

Ако има разумни хора ще кажат АшколсуАм…

Във Финладния забраняват вече в града Хелзинки да се движат коли от догодина… Само градския транспорт…електро… Но това са финландци, не са БГ, не са си избрали един прост летец! Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесе пътника в самолета е сто пъти повече летец у гражданската авиация… Пичка им майчина!

…. Ама няма се оправим, братко… Ама няма да го оправиш… Нито ще се оправи от нас, нито от Корнелия…. После…

… чува се гласът на Томислав Дончев…

… Това, че ще плати десет лева те излизат и казват вдигам му данъка… Казва ти го държавния глава в кавички, щото той не може да е държавен глава тоя тъпанар… Когато ти го каже държавния глава ти не спориш с мене, спориш с два милиона и половина, които са припознали, че тоя е техния защитник от тебе!

… Е! Е! Е!… Защо му даваме това да го прави?!

… Да си ебе путката майчина! Аз питам сега защо вдигаме тоа правилния данък… Не мое ли юни да се дигне…

… Знаеш ли колко е прихода у бюджета … двайсет милиона… толко колко дадох Генчо Начев да си дострои болницата…

… Е… влиза в общинските бюджети… Я да си ебат майката!

… Чакай сега… че ме ядосваш и ти…

… Сега че ги опраа!…

 

Епицентър.бг  припомня, че от средата на юни до момента бяха публикувани 4 записа, за които се твърди, че са с участието на премиера Борисов.

В първия той използва нецензурни думи по адрес на председателя на Народното събрание, говори за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам.-министър. Събеседникът му обаче не е ясен. Евродепутатът Елена Йончева, която е спомената в разговора, изпрати записа за независим анализ от страна на американска компания и съобщи, че автентичността му е потвърдена.

Две седмици по-късно бяха пуснати два нови записа. За първия от тях се твърди, че е с бившия шеф на "Лукойл" Валентин Златев. В този запис Борисов се оплаква че "Корнела и Радев" навсякъде твърдели, че Златев им е "гръб" и ги подкрепя.

За другия се предполага, че е с вече бившия министър на икономиката Емил Караниколов, който спешно трябва да намери начин да се появи пред медиите, за да изяви контрапозиция на критиките на президента Радев. Автентичността им не е потвърдена, но събитията, които Борисов обсъжда, са реални.

За четвъртия запис се твърди, че е между премиера и конституционния съдия Борис Велчев. Темата на разговора са два паралелни скандала – с довършването на новия корпус на УНСС и със спорове между ректората на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов и преподаватели и студенти във висшето училище в навечерието на избора за нов ректор. Самият Велчев потвърди, че такъв разговор е воден, но не си спомня кога точно се провел и дали е пълен, защото темата не е била запомняща се.

Междувременно в интернет се появи и серия от снимки и видеоклип от държавната вила, в която живее Бойко Борисов на ул. "Секвоя" в кв. "Бояна", където се вижда чекмеджето на нощното му шкафче пълно с пачки от по 500 евро и кюлчета злато. Премиерът потвърди, че кадрите са заснети в спалнята му, но след това са били манипулирани, а наредените пачки пари - монтирани.

 

Президентът настоя за независимо разследване на автентичността на кадрите, както и на изтекъл в медиите запис, в който човек, който звучи като Борисов, говори с пренебрежение за друг политик. Премиерът и представители на ГЕРБ заявиха, че става дума за фалшификация, но самият Борисов първоначално обяви, че няма да иска експертиза на аудиото.

Прокуратуратата обяви, че ще направи проверка за аудиото, което се отнася за събития от април 2019 г., като изследва дали става дума за незаконно подслушване или манипулация.

 

Към този момент пезултати от проверката няма , а днес новият вътрешен министър обяви, че към този момент на МВР не е възложена проверка от прокуратурата за пачките с пари в спалнята на премиера. Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP