Борисов: Когато стане криза отвъд океана, веднага се отразява на Европа

25 Септември 2017 | 21:05
0 коментара
Политика

Поздрави на Ангела и на Зеехофер. Те направиха за пореден четвърти път убедителен резултат. Иначе проблемите ги има като във всяка една държава – и с крайнодесните, и с останалите формации. В Германия хората са доста прогнозируеми и виждайки този толкова разклатен свят, просто се удивлявам на това, което се случва в Корея. Това заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

И че това не е първа, втора, трета и последна новина. Гледам по телевизията, това да летят бомбардировачи, изтребители, да са вкарани там руски, китайски, американски формирования от най-висок клас, просто това или трябва да свърши, или ще доведе до такава развръзка, която на пръв поглед на нас ни се вижда далече, но ще е фатална и за Европа. Защото когато стане криза отвъд океана, както е в случая Корея, веднага се отразява на Европа, добави Борисов и припомни финансовата криза, която всъщност се отрази най-тежко на Европа.

„Другите държави, които имат вертикално управление, много по-централизирано се справят с такива криза, докато при нас Европейски съвет, отделни парламенти, отделни държави, ЕП, ЕК, много по-бавно и по-трудно се реагира. Но пожелавам успех на канцлера Меркел и да състави бързо правителство, заяви Борисов. Според него, Европа има нужда от бързо правителство в Германия.

„В много от държавите техните конституции не са като българската със служебно правителство, виждате Холандия колко е време е без правителство, но си управлява старото правителство. Близо вече 6-8 месеца нямат правителство. Дай Боже това да не се случи в Германия, защото и България е много вързана с европейската икономика. Освен европейските фондове, всичко, което виждате, дори един Пловдив, износът вече за радост е главно за ЕС и от там са големите постъпления, които идват”, отбеляза още премиерът. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP