Борисов категоричен: Няма да подавам оставка след евроизборите!

08 Май 2019 | 19:22
0 коментара
Политика

"Нямам никакво основание да подам оставка. Първо, това са евроизбори. 9 милиона дадохме допълвително само за машинно гласуване. Няма да даваме още 50 милиона и през октомври пак да даваме още пари - 15- милиона в една година за избори". 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на БТВ.

Той бе гост на предаването "Лице в лице".

 

 КОНПИ свърши много работа, имам им доверие. Над 2 милиарда са конфискувани! На Лозан Панов доверие нямам, подчерта премиерът.

 

Това бе в отговор на въпрос дали има доверие към председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Борисов припомни, че по време на Георги Първанов - единият му съветник (Борис Велчев) е станал главен прокурор, а другият (Лазар Груев)- председател на ВКС.

"КПКОНПИ свърши много работа - 2 млрд. лв. са запорирани, проверката в общината за терасата на апартамента на Георгиев вече е завършила. Ще се съборят тези части, за които няма разрешение", каза Борисов.

 

"Защо не питате за председателя на ВКС", зададе контра въпрос Борисов. "Нямам доверие на Лозан Панов, защото се изявява като политическа фигура, да си гледа съда, може да гледа криво, но да съди право. Единият (Пламен Георгиев) е в отпуск, а другият (Лозан Панов) не. Прави ли ви впечатление, че въпросите са само в едната част на везната", ядоса се Борисов на водещата Цветанка Ризова. 

"Това са два абсолютно идентични случая", категоричен е премиерът.

 

Мониторингът от Брюксел ще отпадне, убеден е премиерът Бойко Борисов, въпреки мнението на еврокомисаря Вера Йурова. Борисов обърна внимание, че тя е от друго политическо семейство - на либералите.

 

"Когато Румен Радев беше командващ, с него говорихме за възстановяването на военното училище в Долна Митрополия. Чухме се вчера с него и той е доволен от това, което се прави. Очаквам от него да каже, добре сте се справили", пожела си Борисов.

 

На въпрос дали това е неговият опонент в политиката, Борисов каза, че Радев е първата власт и е държавен глава. "Не може първият да казва, че не е от властта.  Аз го уважавам, надявам се и той да ме уважава", добави премиерът. И посочи, че очаква благодарност от президента Румен Радев.

 

"Когато си пратил началника на кабинета в листата на БСП, не трябва ли също да излезеш в отпуска", попита риторично Бойко Борисов. Той имаше предвид присъствието на Иво Христов, бивш шеф на президентския кабинет, като четвърти в листата на социалистите за евроизборите.

 

Но, за каквото сме се разбрали, сме свършили работа, каза за отношенията си с държавния глава Бойко Борисов.

 

Бойко Борисов защити допълнителното финансиране на УНСС за завършване на новото крило на университета.

И обърна внимание, че много от преподавателите в УНСС са в БСП.

 

Ние сме от партиите за пример в Европейската народна партия.

Толкова двулични хора! Като знам колко клечеше, колко се молеше да остане представител в ООН, двулични хора, каза още Борисов, имайки предвид Стефан Тафров от "Да, България".

 

По-скоро се притеснявам от това, което прави Виктор (Орбан). Не е добър сигнал, че е свалил подкрепата си за Манфред Вебер, коментира премиерът.

 

"Не можах нищо да си кажа за реклама", пошегува се Борисов в края на интервюто по повод въпросите на Ризова, че си прави реклама, вършейки работа като премиер из странтата. Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP