Борисов гневен: Ако имам остров в Гърция, подавам оставка! (ВИДЕО)

27 Юни 2018 | 21:00
0 коментара
Политика

Днешното заседание на Министерски съвет започна с неочаквано обръщение от страна на премиера Бойко Борисов.

Думите му бяха по повод фалшива новина по негов адрес, която през последните дни обиколи медийното пространство, а именно, че притежава гръцки остров.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към журналистите преди началото на разговорите с министрите си и попита има ли някой от Нова телевизия.

 

„Умолявам ви – дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но моля ви, не ми забърквайте името! Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името, не е честно! Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза! Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен! Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат“, заяви Борисов

 

"Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия.

Медиите имат свободата да пускат, каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност", заяви Борисов. 

 

Темата доби такива размери в интернет, че дори тръгна мълвата, че  Нова телевизия е свалила от ефир заснето предаване на Милен Цветков по темата. Официално от медията заявиха, че предаването не е спазило журналистическите изисквания за плурализъм. 

 

"Планираният епизод от 25 юни 2018 г. на „Часът на Милен Цветков”, късното шоу на NOVA, не бе излъчен, защото не отговаря на стандартите на телевизията за обективност, истинност и баланс на гледните точки във всички предавания", казаха от NOVA.

 

Още в неделя от Брюксел Бойко Борисов специално отдели време, за да опровергае появили се информации, че според гръцки медии си е купил гръцки остров. Подобни твърдения се появиха в жълти медии. В гръцки издания обаче такава информация липсва.

 

"Гръмнали гръцките медии, че съм си купил остров в Гърция... Просто нещастни, долни лъжци жълти– каза буквално премиерът. - Мръсници! 100 души да му повярват това... Ни имам гръцка преса, ни остров, ни гявол, ни... Лъжа! Лъжа след лъжа!", не скри яда си Борисов.
 

Истерията се развихри именно след тези думи на Борисов.

 

 

Борисов гневен: Ако имам остров в Гърция, подавам оставка!

 

Добавете Вашия коментар

TOP