Борисов: Държавата заделя 4 млрд. лв. за подкрепа на икономиката в кризата

24 Март 2020 | 17:34
3 коментара
Политика

Страната ни е поръчала 1 милион теста за коронавирус

Държавата заделя 4 млрд. лв. за подкрепа на икономиката в кризата, създала се заради пандемията от коронавирус. 1 милиард от тях ще отидат за подкрепа на фирмите, които искат да запазят служителите си.

Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Той увери, че до 8 седмици у нас ще стане възможно производството на респираторни апарати. Борисов информира, че към общата поръчка на ЕК страната ни е поръчала 1 милион теста за коронавирус.

„Ние като правителство се ръководим от следното правило - да спасим живота на възрастните и да осигурим работата на младите“, каза още министър-председателят.

„Много по-развити държави от нас се лутаха и в рамките на ден или два си сменяха изцяло концепцията си. Не мога да не спомена и държавите, които не се справиха с мигрантската вълна. В България продължава да има нула миграция. Моите опоненти продължават да го пропускат“, посочи премиерът.

„Когато се изготвят икономически мерки за неопределен период от време, няма учен в света в момента, който да каже месец, два, три, година. Няма институт, който да каже, че има лекартво или ваксина за COVID-19“, каза Борисов.

По думите му самият той лично е попитал израелския премиер за начините на тестване за коронавирус. „Той каза, че няма бърз сигурен тест. Техните лаборатории считат, че по-рано от 8 седмици и те нямат да могат да създадат“, каза Бойко Борисов.

„Вярвам, че моите колеги в Брюксел ще купят и ще предоставят най-доброто, което има, за да спрем да се изпитваме кой тест на коя организация е по-добър. Мисля, че това е едно добро соломоновско решение. Всички ние в ЕС ще купим едни и същи тестове, които ще предоставим. Цялата индустрия сега се пренастройва, за да достави облекла и маски“, категоричен бе Борисов.

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Maxim публикува:
24 Март 2020 | 23:55
А вие ли нямате да датите господин премиер и на кой фирми на олигарските както в нашата община 60 процента за работниците на Любен татарски а другите който ги фалирахте. Дайте поне една медия колите от Русия който пръскат в Италия със специален дезинфектанти, а не като тоя който произвежда в община Разлог племенника на господин Татарски джуровия монополист. Не ви ли стигат парите това не е ли конфликт на интереси от алкохолна фабрика във фабрика за дезинфектанти, детето ми поради липса на друг му взех такъв и след първия ден ръцето му станаха на петна. Кого да питаме нормално ли е когато всичко е феодалщина в тая община но има един който наказва и помнете РАЖДАМЕ СЕ ГОЛИ И УМИРАМЕ ГОЛИ НЕЗАВИСИМО ИТ ПАРИТЕ КОЙТО ИМАМЕ ПРИЖИВЕ.
Блград публикува:
24 Март 2020 | 22:38
ДО Бизнесмен Пич, Ти явно през целият си живот не си изкарал сам и един лев, а си бил само на служебна заплата за да пишеш такива простотии. От такива като теб избиратели сме на това положение...
Бизнесмен публикува:
24 Март 2020 | 18:49
Крайно време е българския бизнесмен да бръкне в джоба и да даде на работниците си от заделените милиони , а не след 7 дни на криза да ореват всичко , че пари нямали !!! Все Държавата да даде , да помага , срам нямате мерзавци бизнесмени ! Не симпатизирам на герб , но подкрепям тезите на Боко ( ест ако не са само задкулисни игри за пред хората)

Добавете Вашия коментар

TOP