Борисов дава 100 млн на полицаите за заплати, протестите спират

11 Януари 2018 | 11:05
1 коментара
Общество

100 млн. лева допълнително за заплати ще получат полицаите. До това се стига след серията протести, планирани да продължат и по време на европейското председателство от страна на полицейския синдикат СФСМВР.  Днес представители на протестиращите полицаи се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет, за да търсят решение на проблемите и исканията на протестиращите.

Представителите на СФСМВР настояват проблемите с ниското заплащане на работещите в системата да бъдат решени устойчиво и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

По-късно днес ще има среща и с ръководството на МВР. СФСМВР ще обсъдят спиране на планираните протести. Това обаче не се отнася за днес. Въпреки постигнатите договорености при премиера, в часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите на европейското председателство с винили на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“. /БГНЕС

Очаквайте подробности.
 

Добавени коментари

28 публикува:
12 Януари 2018 | 10:12
От собственият джоб ли ги дава?

Добавете Вашия коментар

TOP