Борисов: Честит ден на Независимостта. Радев: Пример за народа

22 Септември 2018 | 12:52
0 коментара
Политика

Честит Ден на Независимостта на всички българи! Днес нашият национален интерес е свързан и със запазването и развитието на обединена Европа, но никога не трябва да забравяме саможертвата и смелите действия на нашите предци, довели до независимостта на България. Ние трябва да продължим твърдо да отстояваме интересите си на световната политическа сцена, да пазим идентичността си, да се гордеем с нашите традиции и култура и винаги да помним смелия и борбен дух на българина, благодарение на който днес живеем в свободна държава.

Това написа в профила си премиерът Бойко Борисов за 110 години Независимост. 

"Прокламацията на Независимостта през 1908 г. бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани държави.

Този мащабен акт не бе случайна стъпка. Със самочувствие и достойнство, с дипломатическа мъдрост и историческа дързост българската нация само за три десетилетия измина трудния път от Освобождението през Съединението на Княжество България и Източна Румелия до извоюването на пълния и безспорен суверенитет на страната ни.

Вярвам, че успехът на предците ни е нагледен пример как с единение и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си.

Честит празник!"

Това написа президентът Румен Радев. 

 Vesti.bg.

Добавете Вашия коментар

TOP