Борисов: Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш

24 Октомври 2016 | 09:07
0 коментара
Политика
Борисов: Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш

Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по Нова телевизия.

„Убеден съм, че Цецка Цачева ще направи по-добър резултат от всички останали. Познавам всичките й опоненти, работил съм с тях като министри и др. Калфин ми е бил министър, Радев е бил командващ род войски, с Каракачанов се познавам отдавна“, каза Борисов. Той посъветва да не гледаме данните, които дават социологическите агенции.

„Агенции работят за пари. Аз вярвам само на една и на нея си поръчвам по един екземпляр, за да имам представа какво се случва“, каза премиерът. Според него Росен Плевнелиев е бил добър президент и е извадил президентската институция от изолацията, която беше поставена от хора, които се кичеха с Големи шлемове.

„С Плевнелиев имахме сериозен разговор, той обясни, че по лични причини не се чувства сигурен да се кандидатира отново“, обясни Борисов отказа на сегашния президент да се кандидатури отново. ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно, подчерта премиерът Бойко Борисов. „ГЕРБ и ДПС нито в карткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно. Повтарял съм го много пъти“, уточни той.

„Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ние сме непорочни. Не сме управлявали заедно. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно това бе моделът Орешарски. Какво направи Доган - изкара Орешарски за кандидат президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП“, заяви Борисов.

Според него „Радев ще бъде новият Орешарски“. Т.е. ген. Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски, уточни премиерът.

„Г-жа Цачева няма да бъде подкрепена от ДПС“, категоричен е Борисов. За него с Реформаторския блок "е лошо, но без тях е още по-лошо", ще последва катастрофа в държавата.

„Съветвам БСП и ДПС да не разклатят държавата догодина, защото ще изпаднем в тежка ситуация. БСП и ДПС са основните фактори, но хората не са забравили зулумите, които направиха. Те нямат кадри. Предстои председателство от януари 2018 г., това е нещо много трудно, една година няма да стигне“, каза премиерът. Борисов е заварил една държава в тежка икономическа криза с „разбита банкова система, висока безработица“, а направихме стабилна държава. Това го казват и водещите институции като МВФ и СБ, допълни той.

"Нямам нищо общо с нито с Ченалова, нито с Янева. Каките какво казали, врачката...", заяви премиерът Борисов, коментирайки ситуацията в съдебната система и изтеклите разговори между двете съдийки.

"По никакъв начин няма да се меся в съдебната система", заяви той. “Пеевски не го знам изобщо. Ако го знаех, ДПС щеше да ме подкрепя, а нямаше да правят това с Орешарски. За мен е по-добре да загубя избори и да остана честен, отколкото да правят колоборация с тези хора“, каза Борисов за връзките си Делян Пеевски.

„Без ГЕРБ не може да се управлява. За 25 години никой не е направил по-добри неща от нас“, категоричен е Борисов.

Очаквайте още подробности. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP