Борислав Сарафов: Четирима украински граждани са извършителите на покушението с гранатомет срещу Алексей Петров

03 Февруари 2016 | 13:10
0 коментара
Общество
Борислав Сарафов: Четирима украински граждани са извършителите на покушението с гранатомет срещу Алексей Петров

Четирима украински граждани са извършителите на покушението с гранатомет срещу Алексей Петров. Това каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов по време на брифинг в Съдебната палата във връзка с разкриване на детайли относно извършеното покушение срещу Алексей Петров.

„Към настоящия момент Софийска градска прокуратура е привлякла като обвиняеми Роман Логвиненко с мярка „задържане под стража“, потвърдена за останалите трима, които са обявени тази сутрин в 10.00 часа и включени с червен бюлетина за международно издирване от „Интерпол“.

И четиримата извършители са украински граждани. Обвинението, което е повдигнато на Роман е присъствено, на останалите трима е задочно“, уточни Сарафов.

„Обвинението им е за това, че през периода от неустановена дата в началото на пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. са направили опити умишлено да умъртвят повече от едно лице, а именно Алексей Петров и неговия шофьор, като са произвели два броя изстрели с гранатомет. Деянието е извършено предумишлено. Снарядите не са проникнали в автомобила и не са умъртвили возещите се в него“, каза той. Борислав Сарафов посочи, че обвиняемите са проявили изключителен професионализъм.

Той обясни, че обвинението е започнало с начален етап през пролетта на 2014, тъй като те са проучвали жертвата в период на година и половина.

„Установили са нейните навици и начина на охрана. Установили са методите и средствата и действията на охраната на жертвата. Проучили са всички особености на терена като се камуфлирали, както като клошари, така и с камуфлажно облекло. Подбрали са единственото възможно оръжие, което би могло да доведе до смъртта на набелязания от тях обект“, коментира Борислав Сарафов.

Добавете Вашия коментар

TOP