Борислав Ковачки, районен прокурор на Благоевград: Престъпната дейност на Р. Кьосева е доказана по категоричен начин

26 Март 2019 | 15:26
0 коментара
Криминално

Със сигнали за нерегламентирани контактни на разследващ полицай Кьосева разполагаме от около 1 година, но активно по случаят се работи от 4 месеца. 

Това каза на брифинг районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки във връзка с проведената в понеделник специализирана акция в ОД на МВР – Благоевград при която бе задържан разследващия полицай Розалина Кьосева.

По думите му през времето, в което се работи по случая е било образовано досъдебно производство. 

„Съответно бяха експлоатирани специални разузнавателни средства, с чиято помощ беше установена престъпна дейност от полицейският служител Розалина Кьосева. Известно ви е, че едно обвинение не може да се базира на специализирани разузнавателни средства, затова в рамките на един кратък период от време бяха разпитани общо 13 свидетели, предстои да бъдат разпитани и други“, каза още районният прокурор Ковачки. 

Той добави, че към настоящия момент по безспорен и категоричен начин е установена престъпната дейност на полицейският служител. 

„Затова утре предстои да бъде внесена мярка за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Розалина Кьосева“, добави прокурор Ковачки.

Добавете Вашия коментар

TOP