Бомба за спортисти! 10 храни, в които не предполагате колко много протеин има!

05 Ноември 2017 | 09:06
0 коментара
Любопитно

Пиле, риба, яйца, кисело мляко, боб и ядково масло. Ако някой ви помоли да направите списък с храни с високо съдържание на протеини, това вероятно са тези, които ще споменете. Но има и много други претенденти.

Много пълнозърнести храни, сирена и зеленчуци помагат за изграждане на мускулите и редовното им похапване може значително да увеличи съдържанието на протеини към диетата ви. Някои дори имат достатъчно протеини, за да ги превърнете в основно ядене или закуска. Ето 10 храни, които са идеални, ако искате да си набавите достатъчно количество протеини.

1. Сладки картофи

Нишесте или протеин? Излиза, че сладките картофи имат и двете. Съдържанието е 4 грама в купа печени сладки картофи, което се равнява на около половин чаша нискомаслено мляко.

2. Артишок

Без шега, чаша "задушен артишок" съдържа 4 грама протеин. За да си спестите неприятностите от цялото приготовление, изберете замразен или консервиран артишок.

3. Зеленолистни

Попай е прав: Спанакът е храна, която прави мускули, защото съдържа 5 грама протеин за купичка. И други зелени не са далеч назад, затова не ги пренебрегвайте.

4. Козе сирене

То е не само вкусен начин да си набавите калций, но и е изненадващо добър източник на протеини, с 6 грама на 30 грама от полутвърдо сирене. Това е толкова голямо яйце. Четете още здравословни новини на zdrave.to.

5. Пълнозърнеста паста

Никога няма да гледате на нудълите само като на голяма купа паста. Защо? Една чаша варена паста от пълнозърнеста пшеница има и 7,5 грама протеин.

6. Грах

Той е истинска хранителна бомба. В чаша зелен грах има 8 грама протеин - повече от всеки друг зеленчук. Ако нямате пресен, купувайте замразен, който е много свеж и вкусен.

7. Киноа

Пълнозърнестите храни могат да бъдат страхотен източник на протеин, както е киноа. Тя доставя 8 грама протеин на чаша, наред с минерали като желязо и магнезий.

8. Тиквени семки

Тези зелени семена не са само хрупкави и вкусни, но и са заредени с протеини - около 9 грама на 1/4-чаша.

9. Пармезан

Любимото твърдо сирене на всеки не е просто вкусно. Също така е пълно с протеин - 10 грама на 30 гр, за да бъдем точни.

10. Камут

Ако никога не сте опитвали тези дребни зърна, помислете да ги добавите към менюто си. Вкусът е ядков и сладък, а количеството протеин - 11 грама на чаша.
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP