Бомба! Най-после осъдиха Цветан Василев заради КТБ, откраднал 125 млн., за да купи БТК!

05 Декември 2018 | 23:11
0 коментара
Криминално

Софийският градски съд постанови свързаната с Цветан Василев люксембургска офшорка V2 Invetment Sarl да върне 125 млн. евро непогасени заеми към КТБ. Парите са били отпуснати от източения от банкера беглец трезор за покупката на БТК. Решението на СГС е с дата 3 декември.

С парите ще се попълни масата на несъстоятелността на обявената в несъстоятелност банка, е постановил съдът, пише "Монитор". Искът срещу люксембургското дружество е заведен от синдиците на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов. Съдът е приел, че чрез поредица от заеми, отпускани на различни фирми от страна на КТБ, е финансирана покупката на БТК Заемите впоследствие се съсредоточават в предоставянето на общата сума от 130 000 000 евро, послужила за покупка на телекомуникационната компания.

V2 Investment e част от цяла верига офшорни дружества, с които банкерът беглец се пробва да прикрие следите от заемите, отпуснати от КТБ, а след това и да се пробва да отмъкне телекома под носа на държавата и синдиците на трезорoра. Blitz.bg

Добавете Вашия коментар

TOP