Боксьор на „Лъвовете” с бронз при най-тежките от държавното за младежи в „Арена Петрич“

01 Октомври 2020 | 22:42
0 коментара
Спорт

Над 120 боксьори от 37 клуба си дадоха среща в зала “Арена Петрич”, където се проведе ДЛОП за младежи до 18 г. Гости бяха президентът на родната федерация Красимир Инински, трикратният световен първенец Серафим Тодоров и европейската шампионка Стойка Петрова.

На официалното откриване градоначалникът Димитър Бръчков връчи плакети на община Петрич и гарантира, че партньорството с БФБокс ще продължава и за в бъдеще в името на подрастващите спортисти. Кр. Инински благодари за готовността на южния град за пореден път да осигури отлични условия за състезателите.

“Рингът ми липсва, знаете, че талантът ми в бокса е даденост от Бога. Дълго време бях в Германия, сега се прибрах у дома и искам да се захвана с любимия си спорт тук, да помагам с каквото мога, защото съм отявлен родолюбец. Въпреки че останах разочарован след края на кариерата си от много хора у нас, свързани с бокса и извън него, аз не забравям, че България ме създаде като спортист. Пожелавам на тези талантливи млади момчета да се представят така, че когато чужденците трябва да играят с тях, да треперят, както трепереха срещу нас преди години”, каза С. Тодоров.

“Точно в това поколение има обещаващи спортисти, които след време ще донесат спортна слава на родината на международния ринг, където резултатите им и сега са добри”, коментира Ст. Петрова, която се размина с олимпийска квота за Токио заради пандемията от Ковид-19. С организацията се нагърби президентът на “Беласица” Деян Жганев, а другият петрички клуб “Лъвовете” завоюва единственото отличие за южния град. Бронзов медал заслужи в кат. +91 кг Николай Трайков, който на 1/4 финала победи Владислав Кирилов /Омуртаг/, а в спора за място на финала загуби от бъдещия шампион Златин Илчев /ЦСКА/. Квартет ръкавици от “Пирин” /Бл/ в лицето на Йоан Филипов и Георги Георгиев /56 кг/, Венцислав Палев и Любомир Николов /69 кг/ се пуснаха в 2 от категориите, но не успяха да стигнат до почетния подиум.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP