Божков предлагал по 10 000 лв. дневно на човек от Комисията по хазарта, за да иска отнемане на лицензи

30 Януари 2020 | 15:15
0 коментара
Криминално

На Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, действаща от 2014 година на територията на цялата страна, стана ясно на брифинг на Прокуратурата, НАП и АДФИ.

Групата е извършвала принуда, изнудване, длъжностни престъпления, подкупи пране на пари. Васил Божков е предлагал всеки ден 10 хиляди лева на длъжностно лице от Комисията по хазарта, което от своя страна да внася предложения за отнемане на лицензи на отделни конкурентни дружества, обяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

За всичко това е уведомена КПКОНПИ, НАП и министърът на финансите. Липсва сума от над половин милиард лева в държавния бюджет, заяви още Сийка Милева.

"Прокуратурата знае срещу кой се изправя и че тази империя има изключително голяма финансова възможност", допълни тя.

В обитавано жилище от обвиняемия Васил Божков са иззети множество картини. При претърсване на казино са иззети 400 хиляди лева. 5 лица са привлечени в качеството им на обвиняеми, като 4 от тях се намират извън пределите на България, добави говорителят на главния прокурор.

По отношение на петото лице е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление – това е бившият председател на Комисията по хазарта, съобщи Милева.

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP