Божков обвини Горанов в „злоупотреба с власт и лъжи“

20 Юни 2020 | 16:45
0 коментара
Общество

Според бизнесмена не прилага закони, които ГЕРБ са гласували и подписани от самия него заповеди за облагането на хазарта

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков публикува днес в профила си във фейсбук нова серия обвинения срещу финансовия министър Владислав Горанов.

Той пише, че Горанов не прилага гласуваните от ГЕРБ в парламента законодателни разпоредби за хазарта. Освен това го обвинява в „злоупотреба с власт и лъжи“.

Божков посочва, че декларациите за доходите от хазарт, одобрени от министъра, включват две графи за облагане – с 15% върху залозите и за 20% върху получените комисиони. Той казва това по повод на твърдение на Горанов, че законът „не е допускал подобно прилагане“.

Бизнесменът подчертава, че Държавната комисия по хазарта (ДХК) ежемесечно е одобрявала тези декларации и пита пред кого отговаря тя, намеквайки пак за Горанов.

„ВСЕКИ МЕСЕЦ ДКХ ОДОБРЯВА ПОДАДЕНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ДЪЛЖИМИ ТАКСИ И ВСЯКА ГОДИНА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ПРАВИ ОДИТ НА КОМИСИЯТА – КАК БИ МОГЛО ДА Е „НЕЗАКОННО“ ЕЖЕМЕСЕЧНО ОДОБРЯВАНО ТАКСУВАНЕ?“, ПИШЕ БОЖКОВ.

Едно от 18-те обвинения към него е, че е избегнал плащане на данъци в особено големи размери, а именно близо 700 милиона лева, върху приходите от хазартните игри на негови фирми.

Ето и пълния текст на статуса на Божков, към който бизнесменът прилага факсимилета от цитираните декларации и на заповед, с която Горанов ги е утвърдил на 13 януари 2015 г.:

ВЛАДИСЛАВ ИВАНОВ ГОРАНОВ НЕ САМО НЕ ЗАЧИТА, НО И ДОРИ И НЕ ЧЕТЕ ЗАКОНИ, КОИТО Е ГЛАСУВАЛ, ПОДПИСАЛ И Е ДЛЪЖЕН ДА ПРИЛАГА. И АКО ГЛУПОСТТА И „УСЛУЖЛИВАТА ПАМЕТ“ СА ИЗВИНЕНИЕ, ЗЛОУПОТРЕБАТА С ВЛАСТ И ЛЪЖИТЕ НА ЧЛЕН НА УПРАВЛЯВАЩАТА #ХУНТА СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. РАНО ИЛИ КЪСНО СЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ. И ВЪПРОСИ, ОТ ЧИИТО ОТГОВОРИ НЕ МОЖЕШ ДА БЯГАШ.

ЕТО МОИТЕ:

1. АКО „В НИТО ЕДИН МОМЕНТ ЗАКОНЪТ НЕ Е ДОПУСКАЛ ПОДОБНО ПРИЛАГАНЕ“, ТО ТОГАВА ЗАЩО ОДОБРЕНАТА ЛИЧНО ОТ НЕГО ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДЪЛЖИМИ ТАКСИ ПРЕДЛАГА ДВЕ ГРАФИ ЗА ОБЛАГАНЕ – С 15% ВЪРХУ ЗАЛОЗИТЕ И ЗА 20% ВЪРХУ ПОЛУЧЕНИТЕ КОМИСИОННИ?

2. АКО „20% ВЪРХУ КОМИСИОННАТА“ Е САМО ЗА ПОКЕР ТУРНИРИТЕ – ЗАЩО В СЪЩАТА ОДОБРЕНА ОТ НЕГО ДЕКЛАРАЦИЯ, ОПЦИЯТА ЗА „ПОКЕР ТУРНИР“ ИЗОБЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА?

3. ПРЕД КОГО ОТГОВАРЯ ДКХ И КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ЕЖЕМЕСЕЧНО ОДОБРЯВАНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ?

4. ВСЕКИ МЕСЕЦ ДКХ ОДОБРЯВА ПОДАДЕНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ДЪЛЖИМИ ТАКСИ И ВСЯКА ГОДИНА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ПРАВИ ОДИТ НА КОМИСИЯТА – КАК БИ МОГЛО ДА Е „НЕЗАКОННО“ ЕЖЕМЕСЕЧНО ОДОБРЯВАНО ТАКСУВАНЕ?

Добавете Вашия коментар

TOP