Бойкот на днешната сесия на ОбС в Сандански! РЗС: Ще има протести и оставки, но болницата ще остане на Сандански!

30 Август 2017 | 11:52
0 коментара
Общество

Общинските съветници от РЗС ще бойкотират сесията насрочена за днес 30.08.2017г. в знак на протест срещу решението да се създаде ново общинско ООД с фалиралата общинска болница в Петрич с равни дялове – по 49 %, при абсолютно нарушение на закона. Котев и съветниците на Тотев на практика ликвидираха болницата се казва в декларация разпространена от партията днес.

Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77 годишна история ще висят на стената на позора докато градът ни съществува. Нашето място не е до тях. Нашето място е до хората от нашия град, които ни се обаждаха и спираха където ни видят през последните седмици с призив за протести, подписки, ако трябва и оставка на кмета, но безумното решение за ликвидация на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в гр. Сандански да бъде отменено.

С основание жителите на Сандански питат:

1. Защо след като така или иначе Сандански управлява и петричката болница, е необходимо тяхното юридическо обединение с цената на закриването на МБАЛ “Свети Врач”?

2. Защо при тази схема Сандански и Петрич са с равни дялове по 49%, Кресна с 1% и Струмяни с 1%, като най-губещ е Сандански, без да има право на решаващ глас трябва да плаща за грешките на управлението на петричката болница и натрупаните дългове?

3. Защо не се направи публично допитване до гражданите на Сандански дали са съгласни болницата им да бъде закрита?

Ние приемаме призива на нашите съграждани и от 10-ти септември ще стартираме подписка и ще насрочим протест с цел провеждане на извънредно заседание на общинския съвет с точка единствена – отмяна на решението взето на 27.07.2017г.

ПГ Ред, Законност и Справедливост:
Яне Янев
Костадин Станоев
Калин Терзийски
Красимир Станков
Румен Гърчев
Илия Георгиев

Добавете Вашия коментар

TOP