Бойко Борисов в Сандански: Няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения с Турция и Русия

25 Февруари 2018 | 16:43
0 коментара
Политика

Няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения с Турция и Русия. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в Сандански по време на 9-тия Зимен университет на Младежки ГЕРБ.

Според него бъдещето на България зависи от много неща, тъй като обстановката в света е бързопроменяща се. Борисов подчерта, че е изключително важно да се следи какво се случва на Балканите и със съседите ни, както и с тези на Европейският съюз, тъй като на много места има точки на напрежение.

„Как ще изглежда България зависи от това колко спокоен ще изглежда света – дали ще има мир и спокойствие, и дали интересите на всички страни в Европейският съюз ще бъдат защитени, но няма как да защитим интересите на ЕС на Балканите, ако не защитим добрите отношения с Турция и Русия“, отбеляза Борисов.

Той подчерта, че без добри отношения с всички, които имат интереси, свързани с Балканите не може да се каже какво ще се случи.Борисов коментира и това, че дълги години опозицията е казвала, че „асфалт не се яде“, но сега вече самите хора са осъзнали колко е важно да има добре развита инфраструктура, затова искат да се строят магистрали.

„Нарочно още не се срещам с хората от Видин, че сами да се убедят, че им трябват пътища. Щом искат – ще го получат“, посочи лидерът на ГЕРБ, които поясни, че именно неговите правителства са направили обходите на Враца и Монтана и Дунав мост 2. Във връзка с протестите срещу втория лифт в Банско Борисов каза, че няма нищо лошо да се проверяват концесии, включително и на „ЮЛЕН“.

Той заяви, че ПП ГЕРБ е модерна партия, която осъзнава, че Неправителствените организации  (НПО) имат важна роля, защото те са като барометър и противотежест на правителства, за да има контрол и прозрачност.

„Не ни отива на ГЕРБ да говорим срещу Неправителствените организации  (НПО) и „Зелените““, подчерта Борисов. Той допълни, че ГЕРБ подкрепя изграждането на втори лифт, както и  представителите на зелените, с които се е срещал.

Пред младите симпатизанти на партията, Борисов говори още за теми като Шенген, изразявайки убеденост, че по въздух и вода няма никакъв риск веднага да ни приемат. За сухопътната граница – егоистично им е отношението към нас. 

„Ако не се обърка нещо в България и така вървят нещата до края на годината ще влезем в чакалнята. Такова ми е усещането“, отбеляза Борисов. Друг важен въпрос, дискутиран по време на срещата бе важността да имаме ефективен орган за борба с корупцията, който да е с по-широк обхват.

По думите на Борисов не трябва да се случват безобразия, които после се приписват на управляващите.

„Все пак с такива сложни закони и промени по тях ще за заминава парламента“, подчерта Борисов. По повод скандала със сделката за закупуването на ЧЕЗ премиерът коментира, че тя е извършена между частни субекти и от извън България, казвайки, че българските институции ще я проверят внимателно.

Добавете Вашия коментар

TOP