Бойко Борисов: Срамувам се от това, което направихме последния месец

23 Май 2019 | 09:27
1 коментара
Политика

За мен Европа е най-доброто място за живеене, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за "Здравей, България" по NOVA броени дни преди Евровота.

Според премиера най-добър политик в момента извън хората от ГЕРБ е Ангел Джамбазки, а сред кандидатите за Европарламента - Станишев.

 

"Лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще бъде много важен човек след неделя. Тогава ЕНП, ПЕС, либералите, партията на Макрон всички те трябва да водят преговори, за да се излъчат четирите големи. Така че не знам, защо са го сложили пети, но след неделя Станишев ще стане много важен човек", каза той.

Борисов призна, че най-големият му порок е, че е пропушил на "дърти години", но обеща, че ще ликвидира този лош навик.

За нещата, с които се гордее, той заяви, че са много и няма да му стигне времето да изрежда. А това, от което се срамува: "Срамувам се от това, което направихме последния месец, тежко ни урониха авторитета, добра обеца на ухото, убеден съм, че повече няма да се повтори, човешко е да се сгреши, човешко е да се прости".

За парите, с които живее, той обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.

На въпроса каква трябва да е минималната работна заплата в България Борисов отговори: Минималната работна заплата никога няма да стигне, парите никога не стигат, трябва да работим за икономиката на страната. Тези нации, които работят най-много, са най-богати - например Германия.

Борисов: Трябва да се вдигат заплатите, за да се връщат работниците

Борисов коментира и данните на статистиката, според които разходите на българите нарастват, а доходите им - не.

"Разходите растат, защото само за миналата година са дадени повече пари за военните, полицаите, хората с увреждания и надзирателите и огромни пари за околовръстните пътища. Увеличиха се учителските заплати, направиха се и ремонти на училищата. За кое от тези неща да не дадем пари?", запита министър-председателят. Той каза още, че властите се борят за това да се намали разликата в заплатите на служителите в различните сфери. "Бедните" българи, като дойде празник, 500 000 души палят колите и отиват да си харчат еврата там", каза още министър-председателят.

Борисов коментира и твърдения на опозицията, че има недеклариран имот в Банкя.

Той обясни, че въпросната постройка представлява една стая и всички данъци за нея били платени.

"За въпросния имот, за който говорите, когато БСП управляваше, с дронове я снимаха, притесняваха семейството ми. Дойдоха данъчните и казаха пратени сме и ръчкаха пода и улука и казаха ама махагон и медни улуци ни казаха, че има и те хората пратени да намерят нарушение, а такова няма. И сега  хвърлят бомба, каква бомба", заяви Борисов. По думите му, факт е, че левицата не се занимава с евроизбори, а само с компромати. 

Борисов: Очаквам "Костинброд"

Той отрече да е помагал на братовчед си да направи заменка.

"Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов", категоричен бе министър-председателят и допълни, че има двама първи братовчеди, с които не се е чувал от години.

"Аз приятели нямам, защото всеки приятел иска до нещо да се добере", допълни той.

Борисов нарече "гадни" твърденията, че има имоти в други държави.

"Започнаха с имение в Лос Анджелис, звучи гадно и дъщеря ми, която беше бременна в 8-ия месец в Банкя, карала "Богати" в Лос Анджелис. После започнаха, че имам остров на Гърция - оказа, че няма остров. След това започнаха с Барселона - аз съм ходил там веднъж, когато бях кмет", коментира премиерът и заяви:

"Когато Борисов се захваща с нещо - винаги е гола поляна.

Когато тръгнах да правя карате клуб, след това, когато си направих охранителната фирма, когато си направих ГЕРБ - пак с тия две ръце".

"Нито съм заменил в центъра на София държавни предприятия, нито съм отишъл някъде", каза премиерът. "Живял съм, живея и в тази къща в Банкя ще умра. Вие ще сте живи, ще го наблюдавате", заяви Борисов.

Запитан за "Апартаментгейт", той отговори, че се срамува.

"Ометох всички от всички държавни постове, които заемаха", каза премиерът.

Съдбата на Цветан Цветанов пък зависела от това до колко хората могат да му простят.

"Изтеглих го назад, за да осъзнае, че е сгрешил. Особено с онази фраза, която изпусна, че няма кой да го накаже", каза още Борисов.

Борисов: Цветанов сложи лъжица катран в кацата с мед

Премиерът вече увери, че какъвто и да е резултатът от Евровота,

оставка на правителството няма да има и допълни:

"За какво да подадем оставка, че във всяка една сфера страната е по-добре, отколкото по времето на Станишев и първата му дама".

Той каза още, че и при добър, и при лош резултат за ГЕРБ – заслугата или вината ще са негови, защото той е лидер на партията.

От своя страна, водачът на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел заяви, че ЕП трябва да има право на законодателна инициатива.

Според нея е популизъм да се говори за единна европейска минимална работна заплата.

"Ще участваме в дискусията, но по-важното е да създаваме условия за пълна заетост", заяви Габриел. Тя даде пример за това как при наличието на такива условия, IT секторът се развива бързо.

Габриел е категорична, че трите теми, които вълнуват най-много гражданите на всички държави в ЕС, са социална политика, здравеопазване и образование. Според нея Европейският парламент трябва да има повече правомощия в тези области. Източник: NOVA, БГНЕС 

Добавени коментари

Яйх публикува:
23 Май 2019 | 11:45
Вие сте го направили отдавна, но сега видя бял свят!!!

Добавете Вашия коментар

TOP