Бойко Борисов: При служебно правителство ще вляза в президентската битка

21 Април 2021 | 11:00
0 коментара
Политика

Ако има служебно правителство ще вляза в президентската битка.

Това каза пред журналисти премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Първият не се оттегля. Когато отборът прави смени, не прави смени", каза той.

 

"Ако Слави не направи с 165 депутата, а почнат да шикалкавят, това са бъзливци. Не са отговорни хора и всички купом ще тичат при "татко Румен" да се "бие вместо тях". Да видим", добави още Борисов.

Той обяви и преговорните екипи, които ще отидат днес и утре при "Демократична България" и "Има такъв народ".

При "Демократична България" ще отидат Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов.

"Да видим какво "Демократична България" не им харесват на тези хора", заяви Борисов.

Утре при "Има такъв народ" преговорният екип ще бъде от Даниел Митов, Любен Дилов и Калин Вельов. "Да видим тези сценаристи. Да видим какво не харесват или какво не искат да се направи", посочи Борисов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов е изписан от болница "Софиямед". Той беше в лечебното заведение, където по спешност в понеделник му направиха операция на менискуса.

Оттам премиерът направи изявление пред журналистите, като заяви, че няма как "така" да се яви в парламента. Не мисли да се оттегля от партийните ангажименти.

"Странно ми е как "Демократична, България", уж дясна партия, са на практика най-левите в момента. Готови са без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", заяви Борисов.

"Слави Трифонов не обича хората и каквито и протести да има, никога няма да се съобрази. Може би това е по-правилно. Не знам. Той е твърд човек и аз много го харесвам. Веднъж със Слави Трифонов бяхме на кино и срещнахме Иван Костов с неговата съпруга пред киното. Той се здрависа с мен. Слави Трифонов си подаде ръката, той си бръкна в джоба и не му даде ръка. Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят партията на Слави Трифонов, а не най-голямата дясна, европейска, призната партия от всички – партията на ГЕРБ", посочи Борисов.

"Народът ме посочи на първо място и каза, че иска да продължим като първа политическа сила. Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият, защото Ицо (Христо Иванов - бел. ред.) е предпоследен в Бургас, но ние ще го подкрепим за "Росенец", за да види, че при нас няма задкулисие. Първият не се оттегля, когато отборът печели, не прави смени", категоричен беше той.

"Парламентът да вземе решение за Щаба. Да гласуват със същия състав ли ще е или с нов. Министърът за една минута може за подпише", посочи Борисов.

Добавете Вашия коментар

TOP