Бойко Борисов посреща лидерите на ЕС за срещата за Западните Балкани

16 Май 2018 | 07:48
0 коментара
Политика

Министър-председателят Бойко Борисов посреща днес лидерите на 28-те страни-членки на ЕС и правителствените и държавни глави на страните от Западните Балкани. Освен в срещата ЕС-Западни Балкани премиерът Борисов ще е домакин на редица съпътстващи събития, съобщава пресцентърът на кабинета.

 

В 08:30 ч. Борисов ще се срещне с президента на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини. Двамата ще разговарят в сградата на Министерския съвет. В срещата ще вземат участие също министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и председателите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов.

 

В 13:00 ч. премиерът ще открие конференцията "Диалог със Западните Балкани: създаване на регион на растеж, сигурност и свързаност по пътя към Европа". На нея политици, общественици, представители на неправителствени организации от различни държави ще дискутират европейската перспектива пред страните от региона и стъпките за постигане на свързаност.

 

От 16:00 ч. премиерът ще посрещне в резиденция "Бояна" лидерите от Европейската народна партия, които ще участват в Срещата на върха на ЕНП. По време на форума десните лидери ще се фокусират върху подготовката за срещата на върха.

 

В 17:30 ч. Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол ще направят изявления пред медиите.

 

В 18:30 ч. министър-председателят ще разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Двамата ще обсъдят подготовката и провеждането на срещата ЕС-Западни Балкани, на която Борисов и Туск са съвместни домакини.

 

От 19:00 ч. в "София Тех парк" Бойко Борисов ще посрещне официално колегите си от Европейския съвет. Борисов е домакин на работна вечеря на лидерите на ЕС, уточниха от кабинета.

Добавете Вашия коментар

TOP