Бойко Борисов отказа да приеме акциите на "Левски"

13 Май 2020 | 11:22
0 коментара
Общество
Премиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на футболния клуб "Левски". 
 
Това обявиха пред медиите в Министерския съвет спортният министър Красен Кралев и директорът на пресслужбата на МС Севделина Арнаудова.

Говорителят на Борисов обясни, че Сашо Диков няма уговорена среща с министър-председателя.
Диков се оказа куриерът на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който се крие в Дубай. 

"Отказвам да бъда куриер, защото смятам, че начинът по който се прави е обиден, унизителен към феновете на "Левски". Ако искате, можете да ги занесете на друго място", заяви Арнаудова.
 

Спортният министър Красен Кралев излезе пред Министерския съвет и коментира прехвърлянето на акциите на Левски.

По-рано днес собственикът на "сините" - Васил Божков, реши да джироса акциите на Бойко Борисов, но министърът на младежта и спорта заяви, че премиерът не приема акциите. 

 

"Бойко Борисов отказа акциите на Левски. Няма никакво право и основание да притежава акциите на футболен клуб. Те се прехвърлят, когато и двете страни са дали съгласие. В момента нямаме волеизявление от втората страна. Такъв разговор не е воден никога. Върнете акциите там, откъдето сте ги взели. Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. "Левски" е голям клуб и ще се намерят спонсори", заяви Красен Кралев пред журналистите на вратата на "Дондуков" 1.

 
Той поясни, че най-разумният вариант би бил акциите да се предадат на феновете на сините, а след това държавата може да помогне.

"Привържениците на "Левски" доказаха, че са огромна сила, няма да допуснат подобно нещо. Тези акции трябва да им бъдат предоставени на тях и след това да водим разговори клубът да бъде спасен.
"Левски" е голям клуб, надяваме се този казус със собствеността да се изчисти", каза още министър Кралев.
 

Очаквайте подробности

Добавете Вашия коментар

TOP