Бойко Борисов изригна срещу ръководството на БНР: Главанаци! Искам им оставката (ВИДЕО)

14 Септември 2019 | 08:21
0 коментара
Политика

Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно", с тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Русе отстраняването от ефир на журналистката от БНР Силвия Великова, чийто ресор е съдебната система.

 

Попитан кой го прави, премиерът Борисов отговори: "И аз не мога да схвана кой".

 

"Когато научих вчера за свалянето на Силвия Великова, аз ѝ се обадих лично. Може би от 20 години, като главен секретар тя ми беше криминална журналистка, отговаряше за МВР, после като кмет и като премиер ме е отразявала. Даже и на празници, винаги сме се поздравявали, вярвам, че тя ще го каже. Като чух за тази глупост, която са сътворили, обадих се все пак тя да ми потвърди, тя ми каза, разпоредих се"

 

Това разказа министър-председателя импровизиран брифинг по повод отстраняването от ефир на Силвия Великова.


"Аз не го познавам директора на БНР и никога не съм го виждал, освен, ако така някъде случайно не е застанал до мене. Но нито съм участвал, нито съм казвал нещо за избора му, но помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите, а не се меси, обаче съм и председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата ПГ в парламента, която е гласувала за неговия избор, и ако не оправи това безобразие, днес сутринта няма да дойда в Русе, ще отида в парламента и ще поискам от ПГ да му вземе оставката или да му поиска оставката.

 

Какво повече да направя – главанаци е точната дума. Как могат да и то днес, имам чувството, че го правят нарочно. И аз вече не мога да схвана и кой? Защото да правиш такава глупост в този ден".

 

Запитан дали вижда в казуса намесата на ДПС или на прокуратурата, отговори: "Не мога да кажа кой, аз знам какво щях да направя като председател на ГЕРБ, ако не я бяха върнали".

 

"Аз направих вчера каквото можах, всичко направих. И самата журналистка ми благодари. Аз я уважавам много и като човек, и с различно мниние, и със своите грешки. Както и аз имам своите грешки, но са човешки, това е нормално. След като аз казах, че ще искам оставката на този директор през парламента, ако не беше върнал журналиста на работа, друго не мога да напрява", подчерта Борисов.. 

 

Час след тази реакция на министър-председателя шефът на "Хоризонт" Николай Кръстев подаде оставка.

 

 

Борисов изригна срещу ръководството на БНР: Главанаци! Искам им оставката

 

Добавете Вашия коментар

TOP