Бойко Борисов: Икономиката на България върви все по-добре, завод след завод се появява! (ВИДЕО)

21 Юни 2018 | 22:40
0 коментара
Политика

България става все по-добра в икономическо развитие - имаме вече над 6% износ повече и то в иновативни технологии, машиностроене. Завод след завод се появява. 
Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на първия Пловдивски икономически форум. 

"Ако трябва да мерим политиците по нещо, то е колко вътрешен продукт могат да организират в своите държави и колко след това се разпределя на глава на населението", каза Борисов.

 

И добави: "Не се управлява с този див популизъм, който е обхванал и света, и България. Може да се спрем на това, което е плюс и това са безспорни факти". 

Премиерът посочи още, че стабилната перспектива, 10%-ният плосък данък и 20% ДДС са "идеални" за инвеститорите. "Това ще продължи докато ние управляваме", каза Борисов.


Пред участниците на форума той заяви, че продължава да работи и за подобряване на инфраструктурата в страната. "Опитайте се да си представите как от Пловдив отивате през "Струма" до Солун за часове. Прекрасни места за инвеститори има, прекрасни места да се развиват цехове, да се разширяват производства, туризъм, природни ресурси и енергийната сфера. Пренос на ток, пренос на газ. Какво повече би желал бизнесът?", попита Борисов.

 

В приветственото си слово при откриването на икономическия форум премиерът Борисов подчерта още, че икономиката и в България се е променила, "защото имаме над 5,7 на сто износ повече и то в иновативните технологии, машиностроенето, сфери, в които има реално производство." Бойко Борисов добави, че през последните няколко години вече имаме "стабилния 3,9 - 4 на сто БВП" и посочи, че последните проучвания показват само едно - стабилност.

 

Премиерът подчерта и, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския икономически форум, който се проведе през март в Гърция. Той припомни, че Гърция е третият инвеститор в България с над 3,5 милиарда евро оборот и добави, че около 70 000 българи работят при гръцки инвеститори./Епицентър

 

 

Борисов: Икономиката на България върви все по-добре, завод след завод се появява!

 

Добавете Вашия коментар

TOP