Бойко Борисов е преизбран за лидер на ГЕРБ

26 Ноември 2017 | 18:48
1 коментара
Политика

Бойко Борисов е преизбран за лидер на ГЕРБ. Етническата толерантност ГЕРБ я пази като зеницата на окото си - нашите мюсюлмани са наши приятели и братя. Това заяви преизбраният Бойко Борисов като председател на ГЕРБ в заключителното си слово пред Четвъртото отчетно-изборно събрание на партията. Преди това бе приета и декларация, в която бе изразена категорична позиция, че ГЕРБ никога няма да управляват заедно в коалиция с БСП. Нито имаме право на грешки, нито на губене на време. Така че, когато преценя, че ще е по-добре за партията да отстраним някой от нас, каквито и да са болките от това, защото отстраняваме хора, които са верни и предани, а имаше и такива, които не трябва просто да се доближават до нас, камо ли - да са в нашата партия, го правя. Упреците, които получавам за колегата Главчев, това бе сурово решение, а другите, които говорят за 80% дебили стоят в парламента.

Той напомни и за отстраняването на Антон Тодоров поради маловажна причина, според Борисов. Помните кандидат за заместник–министър с „нацистки”… защото се е снимал в музея в Лондон, ние само заради това го отстранихме, припомни Борисов. Той беше много свестен човек. В същото време другите с такива униформи никой не ги пита, стоят си там. Виждате, аршинът е различен към ГЕРБ и останалите партии, смята той. Но и заради това народът ни избира три пъти, каза Борисов и даде още персонални примери. Сурови, жестоки сме към кадри, които цял живот са си градили кариерата, но просто на нас не ни е позволено да бъркаме. За една спирка в София сменихме депутат, а сега казват - да не се маха давността / за приватизационните сделки - бел.а./, каквото било – било…, посочи премиерът. 

Доволен съм, че на нашият конгрес говорим за нашите си проблеми и какво трябва да правим ние, само от нас зависи, продължи Борисов. Етническата толерантност ГЕРБ я пази като зеницата на окото си - нашите мюсюлмани са наши приятели и братя. Имаме техни представители навсякъде на различните равнища на управление, поясни той. Етническият мир за България е безалтернативен, отсече той. Затова в ГЕРБ езикът на омразата е забранен, ние сме европейска, толерантна партия, спазваме правилата и законите. Нашите партньори са самостоятелни партии, не можем да се месим в нея, но настояваме да си мерят приказките. Това е тема, по която трябва да бъдете много внимателни, посъветва той. И отново изброи постиженията на ГЕРБ в строителството на магистрали, детски градини, музеи и др. /БГНЕС

Добавени коментари

Бай Фидос публикува:
29 Ноември 2017 | 06:45
БеКаПе,БеКаПе,БеКаПе.......

Добавете Вашия коментар

TOP