Бойко Борисов: Държа на Вебер! Имаме и два коза - Кристалина Георгиева и Мария Неделчева (ВИДЕО)

01 Юли 2019 | 07:24
0 коментара
Политика

Премиерът Бойко Борисов пристигна на сбирката на лидерите на ЕС.

 

"Държа на Вебер, защото той е поел ангажименти пред българските избиратели - политика на сближаване, на киберсигурност, на защита на външните граници! Имаме и два коза - Кристалина Георгиева и Мария Неделчева", посочи той.

Водещият кандидат на ЕНП - геманецът Маркус Вебер, бе на основното предизборно събитие за евровота на ГЕРБ в София.

 

Никой не може да събере 22 от 28 гласа, смята премиерът. И повтори пред медиите съвета, който лидерите получили - да си вземат хотели. Борисов се пошегува, че от богатия си опит знае, прочете ли в програмата "вземете си хотели", нещата няма да станат бързо. Затова повтори, че нищо не е решено.

"Нищо няма да се случи", повтори министър-председателят.

 

Едни правят пленуми, други правят съвети, не пропусна да се заяде със социалистите Борисов в края на изказването си. Днес БСП имаше заседание на Националния си съвет.

 

Бойко Борисов спря пред представителите на българските медии преди да влезе на заседанието на лидерите от ЕС.

 

Тъй като последната новина бе, че е възможно социалистът Франс Тимерманс, водещ кандидат на ПЕС, да оглави Европейската комисия, първият въпрос на медиите бе дали той ще получи българска подкрепа.

 

"Ние си имаме водещ кандидат - Вебер. Сега идвам от заседание на ЕНП. Ние си държим на нашия кандидат, няма логика кандидатът на победителя - ЕНП, да не бъде председател. Не знам откъде идват всичките тези идеи", отговори Борисов.

"Никога не съм бил против някого, Тимерманс е прекрасен човек, много принципен, от най-добрите комисари. Тук не съществува личността Вебер и личността Тимерманс, има ЕНП победили европейските социалисти, точка! Ние не правим дисекции, не преценяваме личността на кандидатите. Европейският избирател се произнесе - първо място Вебер, второ - Тимерманс", продължи Борисов. Според него сблъсъкът "може само да цепи Европа".

 

Премиерът каза още, че има "задачки" и е поел ангажимент за разговори и консултации, но не уточни повече. Но тъй като спомена името на премиера на Унгария Виктор Орбан, медиите го попитаха дали няма да представлява и Унгария. Борисов отрече и обясни, че има стиковане на позиции, особено когато на някой му се наложи за малко да напусне залата.
"Никога не бих представлявал друга държава. Не съм казал, че ще преговарям от името на Унгария и Полша", посочи премиерът Борисов.

 

 

 

 

 

 

Борисов в Брюксел

 

Добавете Вашия коментар

TOP