Бойко Борисов: БСП от първия ден искаха да саботират европредседателството ни

26 Юни 2018 | 18:17
0 коментара
Политика

БСП от първия ден искаха да саботират европредседателството. За тях това беше жизнено важно. Затова и не участваха, не дадоха хора за него. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, след като взе участие в конференция за създаване на Алианс за сближаване на заплатите в Европа.

„Проваляйки се като европредседатели, това щеше да бъде и достатъчен повод да ни се иска тогава оставката и то абсолютно резонно. Знаете как почнахме с НДК, с провокации, пък се оказа, че съдът ги оправда на практика. Това си е парламентарна практика, това е записано в конституцията. Искат вот, дават вот. Парламентарните групи се защитават“, коментира Борисов.

Премиерът не присъства на обсъждането на вота на недоверие в пленарната зала, където дебатите продължиха 90 мин. и подчерта, че БСП го правят само, за да покажат колко ги е яд, че европредседателството е успешно.

„Иначе, не мога да си обясня да ми се тълкуват думите по този начин от г-жа Нинова, че аз съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде и бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени. Тогава те започнаха 30 км ограда, ние още 200 км направихме. Командировахме полиция, повече армия, сменихме законите. Англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евро от ЕК за нашата граница“, допълни той и отбеляза, че се е купила много техника, автомобили и всичко, което ни е било необходимо.

„Под наш натиск подписахме споразумението с Турция. Направихме Среща на върха ЕС-Турция във Варна. Като видите графиките, сега цифром и словом, защото ние защитаваме и гръцката граница, са няколко десетки, които са преминали и то през официалните КПП-та и са отишли към Германия, Франция и Австрия. Аз съм признал това, което всички знаете. Дето се вика, ние сме атакували БСП, че не пазят границата, когато бяха в мандат по времето на Орешарски“, каза още Бойко Борисов.

Той изрази съжаление, че само у нас никой не отчита похвалите на Европа, която потвърждава, че в последната година пазим добре границите си и дори ни сочат за пример. Борисов подчерта, че в Брюксел са ни дали висока оценка и са благодарили на България, че помага. Той уточни, че независимо от вота се е очертала и нова алтернатива БСП-ДПС. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP