Бойко Борисов: БСП искат да се оттегля по време на кампанията?! И да бъда пратен в Белене и убит?

08 Май 2019 | 19:41
2 коментара
Политика

За втори път в България идва Папа. Много хора бяха въодушевени, не само аз. Това е изчистване на този негативен образ, който ни бяха създали, без България да има вина. Благодарих на всички служби, още докато папата беше тук, че три дена успяха да се справят без нито един проблем. 

Така премиерът Бойко Борисов коментира посещението на Папа Франциск в България, в предаването “Лице в лице” по БТВ. 

Папата никога не е настоявал да приемем бежанци 


Борисов припомни, че папата е отправил призив да се отнасяме добре с мигрантите. Няма нормален добър човек, който на бягащия от война, да не му даде подслон. В момента има 4 милиона бежанци в центровете в Турция, каза Борисов и подчерта, че при разговорите на 4 очи с папата не е била повдигана темата да приемаме бежанци 
Папата никога не е настоявал да приемем бежанци, той изрично заяви, че трябва да отворим сърцето си, не границите си. Нелегалната миграция е нещо различно, затова пазим отлично границата си", каза още премиерът.

 

Негативните послания - кафяви новини 


Посланията на папата бяха човечни, но щом и на папата намираме кусур, ако Господ слезе, на него какво ли ще му измислим, каза премиерът Борисов. 

На въпроса наистина ли папа Франциск е благословил магистралите, Борисов обясни, че това е факт, но е било метафорично. На призива му за мигрантите,  всички се опитаха да извадят негативното послание на папата. Но няма добър човек, който да знае, че друг бяга от природно бедствие и война и ти да не го прибереш, папата говори за тези хора, за хората, които са без дом и роднини", обясни Борисов. И допълни, че в това отношение ЕС е послушал премиера за споразумението за мигрантите.

 

БСП искали да се оттегля по време на кампанията? И да бъда изпратен в Белене и убит, както е бил убит дядо ми?

 

Така реагира премиерът и лидер на ГЕРБ на искането на БСП да излезе в отпуск, докато тече еврокампанията и във връзка със сигнала им до ЦИК, че използва държавен ресурс за предизборни цели.

 

Борисов обясни защо не смята, че посещенията му из страната са използване на държавен ресурс за предизборни цели.

 

Ако БСП считат посещението на Папата за предизборна кампания, сигурно ме надценяват. Бях на парада, но президентът Радев ни нападна тежко в изказванията си. Бях и на протест, но така както ме изпратиха, можеше да ме бият с камъни, така че не го считам за предизборна кампания. Той посочи програмата си и каза, че няма нито едно партийно мероприятие.

Борисов заяви, че не вижда основание в искането на БСП и препоръча БСП да внесат в ЦИК жалба и срещу президента, заради изказването му на парада на Гергьовден. 

 

Нямам нито едно партийно мероприятие, изтъкна Борисов. И нападна БКП, че преди 40 години са започнали Ямболската болница и не са я завършили.

"Нека 120 000 души от Ямбол да кажат дали да се оттегля с решението ми да се отпуснат 27 млн. лева за болницата в града. 20 млн. лева дадохме днес за нови училищни автобуси.

Не съм участвал в нито едно предизборно мероприятие. Кое е партийното мероприятие, ако вляза в такава зала, да", каза Борисов.

 

Нова вълна на "Апартаментгейт". Порожанов е на прицел, но премиерът има доверие в него

 

По отношение на имотните скандали и разкритието, че Румен Порожанов е купил евтин апартамент, Борисов каза: "Извиках го, той каза, че е покупката е от 2004 година, през 2009 г. е станал член на кабинета на Дянков, каза: "Готов съм да дам оставка, поискай ми я!" През 2004 г. е било друго правителство, ако е било нещо нередно, да са го били арестували, защити министъра си Борисов.

 

"Аз имам доверие на Порожанов, той се справя добре с много от задачите, в сектора е спокойно", похвали той земеделския министър. Борисов каза, че програмата за къщи за гости като цяло е добра. В много къщи идват туристи, те са за тези китни места, хората ходят и ги посещават. Това, че има хора, които са се възползвали от това, сега тече проверка, всеки който е нарушил има много ясен закон - връща парите в троен размер, припомни Борисов.

Преди няколко дни в интервю премиерът предупреди замесените в имотните скандали да върнат парите, получени по европрограми или да се готвят за конфискация.

 

На въпрос дали Порожанов се е справял добре с контрола на програмата Борисов каза, че явно земеделският министър е на прицел.

"При най-малката нередност аз ще го отстраня. През 2004 г. за апартамента, не е бил в нито една управленска структура. Ако има нарушения по въпроса с къщите за гости, веднага ще му се вземе оставката и с него ще се занимават правоохранителните органи", заяви Борисов. 

Програмата за къщите за гости е добра, посочи Борисов. И изтъкна, че върви пълна проверка на това как се изпълнява тя.

Който е нарушил - връща парите в троен размер, има строги правила, добави премиерът.

 

"Аз внимателно наблюдавам. Сега, явно Порожанов е на прицел. При най-малката нередност, аз ще го отстраня. Ако има нарушения по тази линия (за къщите за гости - б.р.), веднага ще му се вземе оставката. Ние сме много щедри да отговаряме, но другите партии и институции - питате ги веднъж и толкова", обърна се към водещата Цветанка Ризова Бойко Борисов.

И благодари на разследващите журналисти, защото разкритията им били доказателство за пълната свобода на словото.

 

"30 разследвания има и върнати пари за къщи за гости. Аванси върнати", отговори Борисов на въпроса на Ризова защо всички се прави по журналистически разследвания, а не на ДАНС и разследващите органи.

 

И най-тежкият престъпник трябва да бъде уважаван

 

Защо е тази показност, попита Ризова за ареста на Иванчева.

"Два пъти съм си казал мнението, но те ми обясниха, че, за да не им паднат после веществените доказателства трябва. Казал съм им - и най-тежкият престъпник трябва да бъде уважаван. Тази крехка женица с белезници на ръцете и краката, а до нея двама яки полицаи - не е добра гледка. Но си взеха мярка. После вижте колко престъпници доказаха тихо отвън", добави Борисов.

 

КОНПИ свърши много работа, имам им доверие.  На Лозан Панов доверие нямам

 

Това бе в отговор на въпрос дали има доверие към председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Борисов припомни, че по време на Георги Първанов - единият му съветник (Борис Велчев) е станал главен прокурор, а другият (Лазар Груев)- председател на ВКС.

"КПКОНПИ свърши много работа - 2 млрд. лв. са запорирани, проверката в общината за терасата на апартамента на Георгиев вече е завършила. Ще се съборят тези части, за които няма разрешение", каза Борисов.

 

"Защо не питате за председателя на ВКС", зададе контра въпрос Борисов. "Нямам доверие на Лозан Панов, защото се изявява като политическа фигура, да си гледа съда, може да гледа криво, но да съди право. Единият (Пламен Георгиев) е в отпуск, а другият (Лозан Панов) не. Прави ли ви впечатление, че въпросите са само в едната част на везната", ядоса се Борисов на водещата Цветанка Ризова. 

"Това са два абсолютно идентични случая", категоричен е премиерът.

 

Мониторингът от Брюксел ще отпадне,

убеден е премиерът Бойко Борисов, въпреки мнението на еврокомисаря Вера Йурова. Борисов обърна внимание, че тя е от друго политическо семейство - на либералите.

 

Очаквам от Радев да каже, добре сте се справили

 

"Когато Румен Радев беше командващ, с него говорихме за възстановяването на военното училище в Долна Митрополия. Чухме се вчера с него и той е доволен от това, което се прави. Очаквам от него да каже, добре сте се справили", пожела си Борисов.

 

На въпрос дали това е неговият опонент в политиката, Борисов каза, че Радев е първата власт и е държавен глава. "Не може първият да казва, че не е от властта.  Аз го уважавам, надявам се и той да ме уважава", добави премиерът. И посочи, че очаква благодарност от президента Румен Радев.

 

"Когато си пратил началника на кабинета в листата на БСП, не трябва ли също да излезеш в отпуска", попита риторично Бойко Борисов. Той имаше предвид присъствието на Иво Христов, бивш шеф на президентския кабинет, като четвърти в листата на социалистите за евроизборите.

 

Но, за каквото сме се разбрали, сме свършили работа, каза за отношенията си с държавния глава Бойко Борисов.

 

Борисов защити допълнителното финансиране на УНСС за завършване на новото крило на университета.

И обърна внимание, че много от преподавателите в УНСС са в БСП.

 

Мразя двуличниците!

 

Ние сме от партиите за пример в Европейската народна партия.

Толкова двулични хора! Като знам колко клечеше, колко се молеше да остане представител в ООН, двулични хора, каза още Борисов, имайки предвид Стефан Тафров от "Да, България".

 

По-скоро се притеснявам от това, което прави Виктор (Орбан). Не е добър сигнал, че е свалил подкрепата си за Манфред Вебер, коментира премиерът.

 

"Не можах нищо да си кажа за реклама", пошегува се Борисов в края на интервюто по повод въпросите на Ризова, че си прави реклама, вършейки работа като премиер из странтата. 

 

 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

читател публикува:
09 Май 2019 | 18:56
МОЛЯ ТЕ БОЙЧЕ С РЪКА НА СЪРЦЕТО КАКТО ОБИЧАШ ДА ПРАВИШ ИЗЛЕЗ И РАЗКАЖИ ЗА ТАЗ ТЪЖНА ИСТОРИЯ С ТОЗИ ТВОЙ ДЯДО ЗАЩОТО КОГАТО ХОРАТА СА ВОЮВАЛИ НА ФРОНТА ТОЗИ ТЪЙ НЕВИНЕН ДЯДО Е ПРОИЗВЕЖДАЛ ЖИВА СИЛА ЗА ФРОНТА .ТА ПОСЛЕ СИЕ НАМЕРИЛ МАЙСТОРА В ЦАРЕВИЦАТА.МИСЛЯ ЧЕ ТОЗИ ДЯДО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ КАТО ДЯДОТО НА ЦЕЦКА ДЕТО СИ ПОПЛАКА В ЕФИР ЗА НЕГО.
Бай Данчо публикува:
09 Май 2019 | 09:34
Иди се лекувай бе,нещастник!

Добавете Вашия коментар

TOP