Божинов: Ако се казвах Божинович, Левски щеше да ме вземе

19 Септември 2018 | 18:58
0 коментара
Спорт

Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов дебютира с гол за тима при равенството 1:1 с Витоша (Бистрица). Попадението прати бившия национал на върха в класацията за осмия кръг в Първа лига и той бе награден днес в пресклуб България.

“Не съм очаквал, че ще дебютирам с гол. Бяхме дошли, за да вземем трите точки, но не се получи. Готвим се за следващия мач. Не очаквам да ми бъде леко. Щях да си стоя вкъщи, да гледам мачове, ако исках да ми бъде леко. Трябва да тренираш, за да имаш успехи. Трябват тренировки, труд, борба, желание, за да може да успееш”, започна Божинов.

“Надявам се, че заедно с момчетата ще направим добри игри, а и трябва да печелим точки. Това е важното. Очакванията към мен винаги са големи. Обичам да играя под напрежение. Мотивацията и концентрацията ми са на хиляда процента, когато напрежението е голямо”, допълни нападателят на Ботев (Враца), след което коментира националния отбор. 

"Доста пот и труд трябва да хвърля, трябва да покажа форма, за да стана част от националния отбор. Не става с един мач или един гол и да говорим затова. Трябва да се боря, да показвам хъс, да играя добре в мачовете, след което селекционерът Петър Хубчев, ако реши, ще се радвам. Няма активен футболист, който да не иска да бъде част от националния отбор. Прекалено рано е обаче да говорим за това, тъй като имам да хвърля доста пот, за да имам шанс да се върна в тима. Националната фланелка тежи, не е само да кажеш - аз съм национал. Момчетата показаха в последните два мача, че имат качества и зарадваха България. Аз и останалите футболисти им сваляме шапка. Няма какво да си говорим. Ивелин Попов е най-добрият футболист на България. Беше истински капитан в последните два мача от първата минута срещу Словения (2:1) до последния съдийски сигнал срещу Норвегия (1:0). Игра халф, нападател, зад нападателя, раздаде се докрай и беше пример за всички момчета. Само поздравления", сподели Божинов.

"Левски не ме е търсил, нормално. Имат си нападатели, доста чужденци... Политиката им е насочена към чужденците. Ако се казвах Божинович, може би щяха да ме вземат. Бъзикам се, говоря в кръга на шегата. За да играеш там, в Левски, ЦСКА, Лудогорец, Берое, трябва да си на европейско, добро ниво. Тези отбори не могат да си позволят да вземат футболист, който не е играл", каза за финал Божинов. БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP