Богослови скочиха на "синия" поп след мача с ЦСКА: Гавра!

18 Октомври 2016 | 11:34
2 коментара
Спорт
Богослови скочиха на синия поп след мача с ЦСКА: Гавра!

Дни след шествието на феновете на Левски преди битката с ЦСКА (1:1) богослови скочиха на хореографията на "сините" и най-вече на изявата на водача на шествието Николай Нинов - Тубата.

Те реагираха на "синия" поп и осъдиха остро използването на църковни символи и призоваха да се сложи край на простотията.

"Разгледахме снимката и епитрахила на мнимия „поп”. Стар е, вече не шият такива. И кадилницата е стара, но е от инвентара на някой храм. Значи някой свещеник беше дал този стар епитрахил и тази стара кадилница на този запалянко, който не знае какво означават те и беше позволил да се подиграят със символите на духовната власт и „игото” на свещеника. Да станат за подигравка и поругание атрибутите, без които той не може да прочете дори една молитва.

Няма как да се свикне с простотията, нали? А и не трябва. Простотията, братя и сестри, не бива да се търпи нито секунда. Защото от това нечовешко търпение, което проявяваме и досега, от това наше скотско бездушие, което може да се каже, че граничи с лицемерие, простотията е вече по всички върхове и ни се присмива с пълно гърло. Така, както ревеше и беззъбият запалянко с кадилницата. Това беше гавра!", коментират богослови.БЛИЦ-СПОРТ

Добавени коментари

ГЕОРГИ публикува:
19 Октомври 2016 | 21:04
ФЕНОВЕТЕ СЕ СЛЕД ПОПОВЕ И КАТАФАЛКИ ДА ВЪРВИТЕ.
ГЕОРГИ публикува:
19 Октомври 2016 | 21:01
ПОПО СЕГА ПРЕД КАТАФАЛКАТА УТРЕ В КАТАФАЛКАТА

Добавете Вашия коментар

TOP