Богата програма и във втория фестивален ден от Банско Филм Фест

22 Ноември 2018 | 13:08
0 коментара
Култура

Богата програма е подготвена за втория фестивален ден от Банско Филм Фест., съобщиха организаторите на мероприятието.

По думите им жителите и гостите на града ще имат привилегията да гледат най-доброто от световното кино на тази тема, а част от филмите показват бита, изкуството, религията и културата на планинарските народи.

П одумите им това са 100 филма, като 36 от тях са в конкурсната програма, но всички са премиерни. Фокусът в Банско Филм Фест е поставен върху хората с увреждания в екстремните спортове.

Програмата на фестивала стартира още в 11,00 часа днес, когато ще бъде представен филма „Пътуване в търсене на Абдул Араби“, който е сниман в Египет. В 11,12 часа е определено началото на филма „Борба за живот“, който е създаден в Словакия по повод 45-годишнината от създаването на Планинска спасителна служба.

В 11,42 часа започва английският филм „Портрети на Пирин“.

В 11,50 часа ще бъде представен филм от Италия – „На чисто – битие сред природата“, разказващ за срещата между човека и природата. Филмът „Далеч“ ще бъде прожектиран в 13,30 часа. В 13,50 часа ще бъде представен френският филм „Предай се на дивото“.

В 13,56 часа започва прожекцията на испанския филм „Виакру“.

В 14,07 часа ще бъде представен полският филм „Килитон – най-трудният маратон в света“. Канадската продукция „Заслонът Шангку“ ще бъде представена в 15,30 часа.

Програмата продължава в 16,23 часа с швейцарската прожекция „Непозната следа“. В 16,33 часа ще бъде представен филм от Бразилия – „Жените са като планините“, а от 16,48 часа – великобританският филм „Еверест без кислород“.

Цялата тази програма ще бъде представена в Тържествената зала на НЧ „Никола Вапцаров“ в Банско.

Успоредно с тази програма през целия ден ще бъдат прожектирани други филми в Посетителския информационен център. Там ще бъдат представени: немският филм „Белите вълци – Призраците на Арктика“, бразилската продукция „Морската планина“, филмът „Да се научиш да живееш отново“, испанският филм „Продължаваме напред“, бразилският филм „Фейжао“, австрийската прожекция „Връх Парасол“, френската кинолента „Земя, оформена от жените“, българският филм „8035“.

Добавете Вашия коментар

TOP