Боби Галчев: Няма да ми е приятно ЦСКА 1948 да влезе в елита! Не знам дали ще остана в Септември...

27 Април 2020 | 08:46
0 коментара
Спорт

Капитанът на втородивизионния Септември София Борис Галчев има сериозни опит зад гърба си. 36-годишният халф бе амбициран да върне тима в елита, но в момента нещата са в застой. За изолацията и това как трябва да продължи шампионатът, Галчев отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Борис, как си, къде те намираме?
- Благодаря, добре съм. Както всички хора - у дома. При семейството в Добринище. Сега имам достатъчно време изцяло да му се посветя. Играя си с децата, помагам вкъщи. Гледам филми, стари мачове.

Успяваш ли по някакъв начин да поддържаш форма?
- Доколкото имам възможност - успявам. От клуба са ни дали програма, която спазвам. Хубаво е, че съм в такъв край - в Добринище, в който мога да използвам планината, за да тичам. Така че спокойно мога да кажа, че имам най-голямото богатство - планината. Защото доста хора нямат тази възможност. Тежко е за тези, които са в големите градове и са затворени в апартаментите си. Това трудно се понася. Тук имам малко повече свобода и спокойствие.

БФС взе решение да спре шампионата в Трета лига и да обяви временните класирания за крайни, като насрочи един бараж. Какво е мнението за това как трябва да се процедира с Втора лига, защото Септември е един от сериозно замесените?
- Никак не е приятно шампионатите да се решават по този начин вместо на терените, но такава е ситуацията в цял свят. Кризата е сериозна. Виждате как е в първенствата на другите страни. Отложиха европейското по футбол, олимпийските игри. Надявам се да се вземе най-доброто решение от страна на БФС. Мисля, че Септември София заслужава да има отбор в елита. Прочетох няколко мнения, сред които и че първите четири отбора във Втора лига ще ги вкарат в елита, което би било добре. Виждате, че в Първа лига има клубове, които изпитват затруднения.

Какво трябва да се гледа от страна на централата за новия сезон?
- Много важно е да се види каква ще е финансовата стабилност на клубове. После - базите. Да се види кои отбори отговарят на условията. Трябва да се погледне към градовете, които не зависят изцяло от общините, защото кризата е сериозна. Например Пирин Благоевград също заслужава да е в елита.

Ще пречисти ли футбола ни тази криза?
- От една страна, това ще е за добро, за да може поне футболът ни да се изчисти от чужденците. Защото има доста такива, които с нищо не показват, че са по-добри от нашите момчета. Виждате при нас как е - залагаме само на български състезатели, основно млади. Основата я имаме, а и в школата имаме много талантливи деца. Разполагаме с добър треньор, отлична организация.

Ти ще останеш ли в Септември София?
- Нищо не се знае. Работата е неясна.

Финансово как са нещата при вас?
- Намалихме заплатите си много, но влизаме в положение на господин Чандъров. Толкова години той стои зад този проект и винаги е бил коректен към нас. При него всичко е било точно. Но сега бизнесът му пострада. Той се занимава само с хотелиерство, а този бранш е сред най-засегнатите. Удари го на 100 процента. Дано нещата по-бързо да отминат и да няма много фалити. Защото държавата в лицето на общините е спонсор на много клубове, а животът не е само футбол.

Как оценяваш представянето на Септември през сезона преди прекъсването?
- Имаме сериозни шансове да догоним ЦСКА 1948. Все пак сме и с мач по-малко. През пролетта набрахме инерция. Дано да може да доиграем мачовете. Нивото във Втора лига е доста високо, сами виждате какви имена има в групата и какви футболисти с опит в елита. Но се играе трудно. Битките са сериозни.

Като бивш футболист на ЦСКА как гледаш на факта, че в елита може да влезе ЦСКА 1948?
- Няма да е приятно, но сами знаете публиката зад кой застава и къде играе ЦСКА. Така че това казва всичко.Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP