Блокадата на ГКПП-Кулата от българска страна става постоянна, докато не бъде вдигната гръцката

09 Февруари 2016 | 14:54
0 коментара
Общество
Блокадата на ГКПП-Кулата от българска страна става постоянна, докато не бъде вдигната гръцката

Блокадата на границата с Гърция от българска страна става постоянна, докато не бъде вдигната гръцката, решиха протестиращите около 1000 български шофьори на ГКПП „Кулата”.

„Да се разблокира фонд бедствия, ако има такъв и да се занесе помощ за нашите шофьори в Гърция, на които в момента Гърция е обявила война, безпрецедентна от Втората Св. война насам”, заяви говорител на протестиращите. Те искат наши полицаи да влязат в Гърция, за да се раздаде помощ на нашите бедстващи шофьори, които с дни са без храна и вода. След като има гръцки полицаи в Банско, редно е да има такива наши и в Гърция. Протестиращите решиха, че ще поставят два камиона напряко и границата ни остава блокирана, докато не падне блокадата и по самата граница, и във вътрешността на Гърция. Недоволните шофьори поискаха също на място да дойдат министър-председателите на България и на Гърция, както и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

На мястото преди половин час пристигнаха евродепутатите Ангел Джамбазки, Андрей Новаков, кметовете на Петрич, Сандански, депутати от ГЕРБ също. Те заявиха, че ще разговарят с протестиращите гръцки земеделци за осигуряване на коридор, по който да се изтеглят блокираните в Гърция наши шофьори. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP