Близо 100 участника от цялата страна се надбягваха в рамките на "Мечи крос 2018" в Белица

23 Юли 2018 | 11:55
0 коментара
Спорт

За трета година в Белица се проведе Националния любителски крос по планинско бягане „Мечи крос 2018“.

Събитието бе отново под мотото „Да спортуваме за здраве в ЕДЕН дестинация Белица –България (Най-добри европейски дестинации); EDEN ( European Destinations of ExcelleNce“.

 „Поредното планинско бягане с маршрут от центъра на града до Парка за ре-адаптация на танцуващите мечки, всяка година през месец юли събира млади и опитни бегачи, за да докажат себе си, да проверят и докажат своята физическа, ментална и емоционална сила, която на свой ред ги дарява с лекота, с която осъществяват поставените си цели. Защото способността да победиш себе си без съмнение е най-ценното от всички неща, с които ни дарява спортът“, казаха от Парка за танцуващи мечки в Белица.

В таз-годишното издание на националния крос по планинско бягане участваха 97 търсачи на силни усещания от Пловдив, Стара Загора, София, Ихтиман, Асеновград, Чепеларе, Благоевград и Белица, като от град Белица взе участие целият детски футболен клуб, воден от треньорът Атанас Кутев.

При дестинация 12,7 км., при мъжете , първо място зае Мирослав Спасов от София, който грабна Купата на кмета и златния медал с време 52,56 мин.

Второто място зае Александър Спасов от Ихтиман с време 54,20 мин. и бе награден със сребърен медал .

На трето място се класира двукратният победител в първите две издания на „Мечи крос“ – Гено Увардов- бронзов медал.

Добавете Вашия коментар

TOP