Близки на убитото в Сотиря дете ще съдят медиците, не му оказали помощ

18 Август 2019 | 14:21
0 коментара
Общество

Майката и бабата на убитото 7-годишно момиченце в сливенското село Сотиря искат да съдят лекарите, защото не са оказали помощ на детето им минути след трагедията. Репортерът на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков се срещна с тях часаве след като беше заловен предполагаемият убиец Мартин Трифонов.

Семейството призовава за справедливост. По думите на близките детето било качено в линейката, но не му била оказана никаква помощ.

- Реклама -

Те разказаха, че лекарят се е качил на предната седалка до шофьора и е оставил бабата при безпомощното дете. Момиченцето дори не е било почистено от секретите, които са се образували вследствие на уплаха му. До последно то казвало „Бабо, бабо“. Издъхнало в болницата.

Детето беше нападнато в сливенското село Сотиря. То бе открито захвърлено на входа на селото в изключително тежко състояние и транспортирано с линейка до болницата в Сливен със следи от множество наранявания, с травми на черепа и на гръдния кош.

Предполагаемият извършител на зверското убийство и изнасилване Мартин Трифонов в момента е на лечение в Сливенската болница, тъй като при преследването му е прострелян на 2 места в крака. Той е уцелен от полицейски куршуми в лявото бедро и дясната подбедрица.

От прокуратурата посочиха, че задържаният не е дал обяснение за случилото се. Мотивите за бруталното престъпление остават неясни.

Добавете Вашия коментар

TOP