Блестящ старт на Гришо срещу Ноле

17 Август 2018 | 11:02
0 коментара
Спорт

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и сърбинът Новак Джокович ще доиграят днес мача си от третия кръг на турнира в Синсинати. Повод за прекъсването беше поредната порция дъжд и организаторите решиха, че срещата не може да продължи. В момента на прекъсването резултатът е 2:6, 6:3, 2:1 в полза на Ноле, като предстои негово подаване. Така може да се каже, че пороят спаси българина и му даде доста време за почивка и шанс да спечели при доиграването. Между втория и третия сет имаше прекъсване от 96 минути заради дъжд.

Срещата започна добре за Гришо, който направи пробив в третия гейм на първия сет. След това българският тенисист осъществи още един брейк – за 5:3, което му отвори пътя към спечелване на първата част. Димитров проби подаването на Ноле и трети гейм на втория сет, но след това Джокович осъществи контрол над играта. Той върна пробива за 3:3, а след това направи още един за 5:3 и успя да изравни резултата в мача.

Последва продължилото над час и половина прекъсване заради дъжд. Почивката не помогна на Григор Димитров да намали грешките си. След бърза размяна на спечелени подавания на нула, сръбският тенисист проби сервиса на Гришо в третия гейм. Тогава дойде новата порция дъжд и организаторите решиха мачът да бъде прекратен при 2:1 в полза на Джокера в третия сет.

Според предварителната програма Гришо и Ноле ще продължат мача си тази вечер след 19:30 часа. По-късно тази нощ пък победителят от мача ще се изправи на четвъртфиналите срещу Милош Раонич. Канадецът се наложи със 7:6 (6), 6:4 над сънародника си Денис Шаповалов.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP