БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ! Хотелиери, ресторантьори и туроператори в Сандански събраха 17 200 лв. за благородна кауза

17 Декември 2016 | 09:46
0 коментара
Общество
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ! Хотелиери, ресторантьори и туроператори в Сандански събраха 17 200 лв. за благородна кауза

17 200 лева събраха на Коледния благотворителен бал в зала “България” на Парк-хотел “Пирин” членовете на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и туроператори в Сандански с председател Иван Терзиев.

И тази година трите бранша с щедростта си доказаха, че когато една кауза е добра, успехът за нея идва от съпричастност и обединение. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на стерилизатор за МБАЛ "Свети Врач". Втората кауза е за онлайн магазин за продажба на вина в ЗПГ "Климент Тимирязев", а третата - за закупуване на тренажор за гимнастика на инвалид. Това обяви председателят на сдружението Иван Терзиев. 
На търга бяха пуснати за разиграване картини, сувенири, предмети, изработени от ученици. Още от входа на ресторанта гостите бяха посрещани от секретаря на сдружението Георги Митрев, който им предоставяше каталог на предметите и артикулите за благотворителния търг.

Дарител номер едно стана кметът на община Сандански Кирил Котев. Той откри наддаването и лично откупи картината "Из Мелник" на цена 1400 лева, при първоначално обявена 350 лева.
Кулминацията на благотворителния търг сътвориха съветникът Явор Аргиров и бизнесменът Васил Чакалов. Аргиров откупи картината "Планина", рисувана от Николай Константинов, за 350 лева, след това я дари и тя повторно бе разиграна на търга. Така достигна цена от 1000 лева, платена от Васил Чакалов, който пък я подари отново на Явор Аргиров. 
Управителят на петзвездния Парк-хотел "Пирин" и президент на сдружението Иван Терзиев откупи рокля и я подари на чаровната си половинка след наддаване. С картина "Пейзаж от Старо Стефаново" от Иво Стойчев, дарена от хотелиера Арбен Караджа, от благотворителната вечер си тръгна винопроизводителят Никола Зикатанов. Той плати за произведението 1200 лева след оспорвана надпревара с Иван Терзиев.
Картината "Полет" стана притежание на първата търговка в Сандански Соня Живкова срещу 1200 лева, при обявена първоначална цена 390 лева. Ив. Терзиев и съпругата на брата на кмета Иван - Деси, през цялата вечер не спряха да наддават за уникалните картини на авторите Иво Стойчев, Румен Божинов, Николай Константинов и други. С това те допълнително повдигнаха емоциите и настроението на участниците, които от своя страна бурно ги аплодираха.

Като щедри дарители си тръгнаха и бизнесмените Андон Червенков, който откупи картина "Финландия" на Николай Константинов, Слави Парапанов, собственик на заведение, купи картина "Ла Бейсън" /от неизвестен автор/. 
Огромната торта, която подели с всички на бала, спечели синът на бизнес дамата Венета Павлова - Павел, срещу 500 лева, при първоначално обявена 70 лева. Управителка на хотел откупи марков гащеризон на цена 300 лева, при първоначално обявена 190 лева. 
С чар и стил на благотворителния бал блесна Вероника Карамитова. Тя оглави негласната класация за най-красивата дама на вечерта. Самодейците от формация "Македонска хубост" изиграха няколко уникални хора, музикалната програма бе подгрявана от соловите изпълнения на Съни и известния изпълнител на македонски песни Володя Стоянов.  
"С щедростта си хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите ще останат в историята, а средствата ще бъдат използвани за добра кауза", каза Ив. Терзиев, който благодари на всички и вдигна наздравица. 
Голяма част от разиграваните картини и аксесоари са дарени от собствениците им, хотелиерите Боби Даскалов, Сашко Аджев, Арбен Караджа, семейство Зикатанови, Боги Марков и др., а 5 от картините са от Сдружението на хотелиерите. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP