Благотворителен концерт за закупуване на медицински робот ще се състои в Петрич

06 Февруари 2018 | 16:27
0 коментара
Култура

Пореден благотворителен концерт за закупуване на първия медицински робот за цялостна рехабилитция в България „Локомат“ се организира у нас.

Домакини са община Петрич и фирма „Стримона” EООД, със специалното участие на Вокално студио ”Нуша” и солистката Нели Андреева.

„С д-р Анелия Хохвартер от Виена се запознахме, когато тя стартира своята кампания за набиране на средства за закупуване на медицинския робот. С ентусиазъм я подкрепих, с нея нещата се случват лесно и крилато. Музикалното ни участие е нашата музикална лепта към каузата. За концерта на 28.2.2018 г. сме предвидили специална фолклорна програма с емблематични наши фолклорни песни, а също и  песни, съобразени с традициите на Пиринския край”, разказа Нели Андреева.

Преди концерта е предвидена презентация на книгата „Пътуване” на д-р Анелия Хохвартер, която е инициатор на кампанията „Локомат за България”.

В  благотворителния концерт ще участват още Васил Чапанов с незабравимите песни на Емил Димитров, Фолклорна формация ”Хераклея”, Танцов състав ”Георгьовче”, Детския танцов и фолклорен състав „Пролет”, Народно читалище ”Братя Миладинови-1914г”, Петрич. Водещ ще е журналистиката Ива Дойчинова. Всички приходи от концерта и продажбите на книгата ще бъдат предоставени на благотворителната кампанията.

Лечението и рехабилитацията с роботът „Локомат“ е насочен към пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново.

Дарителски сметки в Уникредитбулбанк:

В лева IBAN:BG65 UNCR 7000 1522 7289 56

В евро IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49

Добавете Вашия коментар

TOP