Благотворителен базар в Благоевград набира средства за изгорялото читалище в Скребатно

19 Февруари 2019 | 10:15
0 коментара
Култура

Жените от няколко населени места в Пиринско се обединяват в една кауза - "Да върнем вярата и духа в село Скребатно".

Инициативата е на сдружение „Движение - Ние, жените“ заедно с Община Благоевград и Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“. 

"Единственият начин жените от Благоевград, Бачево, Бараково, Скребатно, Горна Брезница и други да съберат средствата е да организират изложба базар на стоки и предмети собствено производство, селскостопански продукти - опаковани, ръчно изработени предмети, а също така ще бъдат поставени и кутии за дарения. Събраните средства ще бъдат дарение за читалище „Христо Ботев“ в село Скребатно", заяви Здравка Чимева, председател на сдружение "Движение - Ние, жените".

Благотворителната кампания ще се проведе в рамките на проект „Занаяти и социална икономика: движеща сила за растеж чрез социално включване в трансграничния регион”, финансиран по програма INTERREG V-A ГЪРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 2014 - 2020.

На събитието ще бъдат представени характерни занаяти и традиции от трансграничния регион и ще има изложба на местни продукти. Инициативата ще премине под мотото „Да върнем вярата и духа в село Скребатно". На 9 януари голям пожар изпепели 100 - годишното читалище „Христо Ботев“, библиотека, пенсионерския клуб и кметството на гърменското село.

Дарителската акция ще се проведе на  21 февруари, четвъртък от 10:00 ч. до 14:00 ч. в  Зала „22-ри септември“, площад  „Георги Измирлиев - Македончето“ град Благоевград. Благотворителната изложба базар пред Община Благоевград ще е от 12:00 ч. до 14:00 ч. за кауза „ДА ВЪРНЕМ ВЯРАТА И ДУХА В СЕЛО СКРЕБАТНО“.

Добавете Вашия коментар

TOP