Благословия за децата от село Черниче на прага на новата детска градина

19 Септември 2018 | 17:43
0 коментара
Общество

Децата от градината в село Черниче посрещнаха общинския кмет Апостол Апостолов и други важни гости за водосвета на обновленията в детската градина. В забавачницата се инвестира много, най-много любов, за да е хубаво и уютно на децата.

Близо месец мъжете в селото- младежи, татковци, дядовци, начело с първия сред равни- кмета Георги Стефанов, работиха в извънработно време и в почивните дни, за да сътворят новия двор – с пясъчник, зелени площи, алеи, нова чешмичка, пъстра ограда… всичко това е след мащабния ремонт миналата година. Бяха останали довършителни работи, за да стане вторият дом на децата истински уютен и желан. Фирмата изпълнител направи предверието на детската градина, където най-малките обитатели на евроселото са посрещани от своите учителки всяка сутрин. Красиво бяха подредени пъстри шкафчета и пейки. До дни се очакват и новите люлки, пързалки, катерушки за двора на детската градина.

Рано тази сутрин отец Велизар направи водосвет и благослови всички деца и персонала на детското заведение преди да влязат в сградата на изключително уютната и реновирана детска градина. Богослужението беше в новия двор. Децата бяха посрещнати  с питка и мед, да им върви през новата учебна година. 

Добавете Вашия коментар

TOP