Благородна инициатива! Ученици от Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград събират капачки за деца в нужда!

11 Януари 2018 | 10:50
0 коментара
Общество

Ученици от Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград подеха поредна инициатива за събиране на капачки в помощ на деца в нужда.

Идеята е на Ученическия съвет и Обществения съвет, с подкрепата на ръководството на учебното заведение. Инициативата е под надслов „Капачки в действие”.

Повече от месец възпитаниците на училището събират пластмасови капачки, които събират в подходящи съдове. „Всички капачки, които децата събраха, ще бъдат предадени на фирма.

Това ще стане в четвъртък /11 януари/ в 11,00 часа във фоайето на училището. За кузата ни помага организационно и Информационен център-Благоевград. Ангажимент на фирмата е да закупи подходящо и необходимо оборудване за социални заведения за деца на стойността, на която са предадените капачки”, заяви зам.-директорът на Трето ОУ – Васил Чолаков.

В навечерието на Коледа пък учениците проведоха традиционния си благотворителен базар. Успяха да съберат сумата от 2546,27 лева, която бе дарена за лечението на 10-годишния Деян Апостолов от Благоевград, който е с диагноза „Детска церебрална парализа”.

Добавете Вашия коментар

TOP