Благой Сапунджиев убил семейството си с нерегистриран пистолет

05 Януари 2016 | 09:22
0 коментара
Криминално
Благой Сапунджиев убил семейството си с нерегистриран пистолет

Нерегистриран стар армейски пистолет „Валтер П38” е оръжието, с което шофьорът Благой Сапунджиев уби вчера жена си и детето си в дома им и след това отне собствения си живот. Това стана ясно от думите на старши комисар Христо Разсолков, шеф на полицията в Пловдив.

Мъжът не е имал друго оръжие на свое име, чисто е и неговото криминално достие.

Пред bTV Разсолков посочи, че на този етап няма доказателства, които да подкрепят версията, че дългове стоят в основата на трагедията. „Няма установени задължения към банкови институции и физически лица”, подчерта той.

По думите му няма и информация, че съпругата на Сапунджиев е била обект на заплахи: „Няма данни да е имало битови скандали, няма данни за употреба на алкохол или наркотични вещества”.

В същото време Разсолков посочи, че младото семейство е било разделено от известно време, като мъжът е живеел при родителите си и често е посещавал адреса.
„Понякога ревността е много лош съветник на човека, може да го накара да е ужасно жесток в своите действия”, коментира психиатърът д-р Веселин Герев. По думите му побъркването от ревност може да дойде след една-единствена искра.

Пред Нова телевизия Разсолков обясни, че все още не са готови всички експертизи от тройното убийство в Пловдив. Едва след това ще може да се каже със сигурност какво се е случило.

По информация на "24 часа" входната врата на жилището, където са открити труповете, е била разбита от кума на семейството. Той пръв станал свидетел на ужасяващата гледка. Според Нова телевизия, бащата на Благой Сапунджиев пръв разбил вратата и намерил мъртвото семейство. Трите жертви са били в спалнята, засега няма версия за външен човек, който да е извършил убийствата, допълни Разсолков.

Добавете Вашия коментар

TOP